Saeimā atklāj Latvijas mazākumtautību mākslinieku darbu izstādi

(14.05.2012.)
VideoGalerija

Kultūra un māksla ir jomas, kas bez plašākiem skaidrojumiem spēj vienot Latvijas iedzīvotājus, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa pirmdien, 14.maijā, Saeimas un nevalstisko organizāciju foruma ietvaros atklājot mazākumtautību mākslinieku darbu izstādi.

Saeimas priekšsēdētāja izstādes atklāšanā akcentēja kultūras un mākslas īpašo lomu cilvēces attīstībā, kā arī tautu dialogā. „Kultūra vieno cilvēkus, rosina dialogu un uzjunda emocijas, tomēr tā drīzāk saliedē nevis šķir,” teica S.Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu, ka šāda mazākumtautību mākslinieku darbu izstāde atklāta tieši Saeimas un NVO foruma laikā, tā uzskatāmi atainojot, cik lielu ieguldījumu Latvijas kultūras un mākslas attīstībā sniedz mūsu valstī dzīvojošie mazākumtautību pārstāvji.   

Īpašu pateicību S.Āboltiņa pauda izstādes idejas līdzautoram, Latvijas Nacionālo kultūras biedrību asociācijas priekšsēdētājam Rafi Haradžanjanam.

Izstādē aplūkojami izcilā mākslinieka Artūra Ņikitina darbi, kuri plaši atpazīstami arī citviet pasaulē. A.Ņikitina darbi atrodas arī Mākslas muzeja un Mākslas fonda krājumos Rīgā, Puškina vārdā nosauktajā Tēlotājmākslas muzejā, Valsts Krievu muzejā un Tretjakova galerijā Maskavā, kā arī daudzu citu muzeju un privātajās kolekcijās.

Tāpat izstādē apskatāmi grafiķu - Andra un Māra Abiļevu darbi. Mākslinieki dzimuši Kazahijā izsūtīto ģimenē, kas Latvijā atgriezās 1968.gadā. Autoru veidotie darbi izstādes apmeklētājiem vēsta par autoru piedzīvotajiem dabas pārdzīvojumiem.

Saeimas nama Lielajā Vestibilā un Sarkanajā zālē izvietoto izstādi ikviens interesents varēs aplūkot Muzeju naktī sestdien, 19.maijā, kurā piedalīsies arī Saeima.

Foto no izstādes atklāšanas:
https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157629722307088/with/7195335890/
Video no izstādes atklāšanas:
https://www.youtube.com/watch?v=iMZwatwSnLk&list=UUdQ1YxaZG3i7ygGCdU8mPKQ&index=1&feature=plcp
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta!


Saeimas Preses dienests

Svētdien, 5.maijā