Vjačeslavs Dombrovskis: likumprojektu apspriešanā plašāk jāiesaista neatkarīgie eksperti

(28.12.2011.)
VideoGalerija

Strādājot ar likumdošanas izmaiņām, cenšamies pēc iespējas plašāk iesaistīt sociālos partnerus, raksturojot Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas darbu rudens sesijā, pauž komisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis.

„Esam centušies strādāt, iesaistot ne tikai ierēdniecību, bet arī to sabiedrības grupu pārstāvjus, kurus likumdošanas izmaiņas skars. Priecē, ka vairāki sociālie partneri, piemēram, Latvijas Pašvaldību savienība, Latvijas Darba devēju konfederācija, Zemnieku Saeima, ir labi organizēti un prot efektīvi pārstāvēt savas intereses,” atzīmē V.Dombrovskis.

„Taču patlaban mūsu sabiedriskajā telpā, tostarp darbā pie normatīvo aktu grozījumiem, trūkst neatkarīgo ekspertu viedokļu. Likumprojektu apspriešanā jābūt klātesošiem argumentiem, kas sniedz plašāku skatu uz nozari un nepārstāv kādu no iesaistītajām pusēm. Tāpēc, vadot tautsaimniecības komisiju, neatkarīgo ekspertu piesaistei arī turpmāk pievērsīšu sevišķu vērību,” uzsver V.Dombrovskis. „Tāpat svarīgs uzdevums ir nemitīgi vērtēt, lai ministriju piedāvājumi likumdošanas izmaiņām ir pietiekami kvalitatīvi.”

„Latvija pēdējo gadu laikā ekonomikā ir veikusi vairākus būtiskus pārkārtojumus, kas, ņemot vērā starptautisko kontekstu, ir ļāvis parādīt salīdzinoši labu izaugsmi,” pauž komisijas priekšsēdētājs.

V.Dombrovskis skaidro, ka tautsaimniecībai svarīgu likumu izstrāde turpināsies un komisijā norisināsies darbs, būtiski uzlabojot jaunā Būvniecības likuma redakciju. Komisijas darba kārtībā būs arī Atjaunojamās enerģijas likumprojekts. „Šis ir ļoti gaidīts likums, taču Ekonomikas ministrijai likumprojekts jāaktualizē, ņemot vērā topošo Latvijas enerģētikas stratēģiju laika periodam līdz 2030.gadam,” pauž komisijas priekšsēdētājs.


Video intervija ar Vjačeslavu Dombrovski: https://www.youtube.com/saeimasab#p/u/0/Dz_uGA1WTfw

Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde