Saeima piedalās gaismas festivālā "Staro Rīga"

(18.11.2011.)
VideoGalerija

Saeima pirmo reizi piedalās gaismas festivālā "Staro Rīga". No 17. līdz 20.novembrim līdz ar tumsas iestāšanos Saeimas ēkas fasāde izgaismota sarkanbaltsarkana - valsts karoga krāsās. Uz vienas nama sienas festivāla apmeklētāji var skatīties Jēkaba ielas stāstus - dokumentālu atskatu uz notikumiem, kas risinājušies šajā vietā.

Videomateriālā iekļauti kadri arī no pavisam neseniem notikumiem - no Baltijas ceļa divdesmitgades svinībām, kā arī kinofilmas „Das Blaue vom Himmel” uzņemšanas, kurā vācu kinematogrāfisti uzņem barikāžu laika ainas.

Jēkaba iela ir vēstures lieciniece, kas pieredzējusi mūsu valstij izšķirošus notikumus - gan gaviles un dziesmas 1990.gada 4.maijā, tautai sveicot Augstākās padomes deputātus, kuri pieņēma Latvijas neatkarības deklarāciju, gan barikādes aukstajās 1991.gada janvāra dienās, kad Saeimas nama aizstāvjus sildīja ugunskuri un ticība.

Nozīmīgas bija arī 1991.gada augusta dienas, kad tieši Saeimas namā tika pieņemts vēsturiskais lēmums par Latvijas faktiskās neatkarības atjaunošanu, kam sekoja mūsu valsts neatkarības starptautiska atzīšana.


Saeimas Preses dienests

Trešdien, 1.maijā