Saeimā pasniegs Baltijas Asamblejas medaļas

(07.11.2011.)

Ceturtdien, 10.novembrī, Saeimas namā notiks Baltijas Asamblejas (BA) medaļu pasniegšanas svinīgā ceremonija.

BA medaļu par īpašiem nopelniem Baltijas valstu vienotības stiprināšanā un sadarbības veicināšanā saņems bijušais Valsts prezidents Guntis Ulmanis un parlamenta priekšsēdētāji -Anatolijs Gorbunovs, Ilga Kreituse, Alfrēds Čepānis un Solvita Āboltiņa. Medaļas pasniegs arī Mārim Gailim un Valdim Birkavam, kuru valdību laikā tika sasniegti lieli panākumi Baltijas valstu sadarbībā. Apbalvojumu saņems arī Aleksandrs Kiršteins, kurš 90.-to gadu sākumā kā Augstākās padomes deputāts aktīvi iestājās par BA dibināšanu.

Tāpat BA piemiņas medaļas piešķirtas 10.Saeimas deputātiem Mārim Kučinskim, Oskaram Zīdam un Uģim Rotbergam.

Medaļu saņems Ance Karnupa, kura 90.-to gadu sākumā, izveidojoties Baltijas Asamblejai, bija gan pirmā BA Latvijas delegācijas sekretāre, gan arī pirmā BA sekretāre. Tāpat medaļas piešķirtas tiem Saeimas darbiniekiem, kuri 20 gadu garumā atbalstījuši Baltijas Asambleju un palīdzējuši nodrošināt tās darbību - Saeimas Kancelejas direktora vietniekam Valdim Ziemelim un Stenogrammu nodaļas vadībai - Irēnai Strelčai un Raimondai Klancbergai.

Šīs svinīgās ceremonijas laikā tiks pasniegti arī Baltijas Asamblejas atzinības raksti, ar kuriem BA vēlas pateikties tiem Saeimas darbiniekiem un tām struktūrvienībām, kuru atbildīgais darbs ir veicinājis un nodrošinājis organizācijas attīstību un sekmējis tās labo slavu.

Svinīgā BA medaļu pasniegšanas ceremonija ceturtdien, 10.novembrī, notiks Saeimas nama Baltajā zālē, Jēkaba ielā 11, pulksten 18.00. Uzrunu teiks Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, savukārt apbalvojumus pasniegs BA Prezidija locekļi.

Baltijas Asamblejas medaļa ir apbalvojums, ko piešķir Asamblejas locekļiem un citām personām par īpašiem nopelniem Baltijas valstu vienotības stiprināšanā un sadarbības veicināšanā. Medaļu piešķir BA Prezidijs pēc katras dalībvalstu delegācijas ierosinājuma.

Baltijas Asambleja ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentu sadarbības organizācija, kas dibināta ar mērķi koordinēt Baltijas valstu sadarbību parlamentārā līmenī, diskutēt par jautājumiem un projektiem, kas kopīgi visām trim reģiona valstīm, kā arī, lai paustu kopēju nostāju par politiskiem, ekonomiskiem, sociāliem un kultūras jautājumiem Eiropas Savienības un starptautiskā līmenī. BA veido nacionālās delegācijas - 12 līdz 20 deputāti no katra Baltijas valstu parlamenta.


Informācija medijiem:

Pasākumā foto un video iespēja. Ņemot vērā ierobežoto vietu skaitu, lūdzam dalību pasākumā pieteikt līdz trešdienas, 9.novembra, plkst.17.00, rakstot uz prese@saeima.lv vai zvanot pa tālruni 67087266.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem