Saeimas priekšsēdētāja atklāja jauno mākslinieku deputātu portretu izstādi

(19.05.2011.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ceturtdien, 19.maijā, Saeimas nama Lielajā vestibilā atklāja Saeimas un Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas sadarbības projekta „Portretu galerija” ietvaros tapušo darbu izstādi.

„Ikdienā Saeimas deputāti nopietnām sejām spriež par nopietnām lietām un brīžiem pat aizmirst par smaidu. Aplūkojot šo izstādi, deputāti var uz šiem portretiem paskatīties ar veselīgu humora izjūtu,” izstādes atklāšanā teica S. Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja pateicās jaunajiem māksliniekiem par ieguldīto darbu. „Saeimas namā ir izstādīti daudzi mākslasdarbi, piemēram, Purvīša gleznas. Varbūt kādi no šiem jaunajiem māksliniekiem, kuru zīmētie portreti šeit izstādīti, kādreiz paši kļūs par nākamajiem purvīšiem un rozentāļiem,” teica S.Āboltiņa.

Mākslas skolas audzēkņi kopš marta sākuma Saeimas sēdēs zīmēja deputātu portretus un situāciju skices. Sadarbības projekts topošajiem māksliniekiem ļāva attīstīt savas prasmes un vienlaikus sniedza ieskatu Saeimas darbā, savukārt deputātiem deva iespēju uz sevi paraudzīties ar jauno mākslinieku acīm.

Saeimai ar Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu izveidojusies cieša sadarbība. Piemēram, 2010.gadā Saeimas namā tika atklāta skolas audzēkņu diplomdarbu izstāde, savukārt pērn jaunie mākslinieki pirms Latvijas neatkarības proklamēšanas gadadienas zīmēja Saeimas interjeru svētku rotā.

Fotogrāfijas no izstādes atklāšanas pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157626630790477/with/5736407712/
Video no izstādes atklāšanas pieejams: https://www.youtube.com/saeimaSAB#p/a/u/0/JJBeBsCHxZQ
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem