Solvita Āboltiņa Muzeju naktī nobalso par vienu no 21.augusta svētku logo skicēm

(14.05.2011.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa Muzeju naktī, 14.maijā, tikās ar Saeimas apmeklētājiem, kā arī nobalsoja par vienu no 21.augusta logotipu konkursa skicēm.

Muzeju nakts ietvaros S.Āboltiņa pastāstīja par Saeimas deputātu darbu Saeimas sēdēs un nofotografējās ar Saeimas nama viesiem. Savukārt Balsošanas zālē viņa izdarīja savu izvēli par labu vienam no pieciem 21.augusta svētku logotipiem.

„Šogad mēs svinam mūsu valsts faktiskās neatkarības 20.gadadienu. Pēc vēsturiskā 4.maija, kad Augstākā Padome nobalsoja par mūsu valsts neatkarību, vajadzēja vēl vairāk nekā gadu, lai Latvija kļūtu faktiski neatkarīga. 1991.gada 21.augusts kļuva par nozīmīgu pavērsienu mūsu valsts vēsturē,” pauda Saeimas priekšsēdētāja, aicinot Saeimas viesus šovakar Muzeju naktī balsot par 21.augusta svētku logotipa skicēm.

21.augusta gadadienai veltītā logo konkursa otrā kārta norisinās Saeimas Balsošanas zālē. Tajā publiskai vērtēšanai izstādīti pieci Latvijas bērnu un jauniešu konkursam iesniegtie darbi, kurus žūrijas komisija izvēlējās no gandrīz 100 iesūtītajām skicēm.

Muzeju naktī katrs Saeimas apmeklētājs saņēma žetonu, ko varēja atdot par vienu no Saeimas Balsošanas zālē apskatāmajiem logotipiem.

Konkursā uzvarējušais darbs būs oficiālais logo pasākumiem, kas veltīti konstitucionālā likuma „Par Latvijas Republikas valstisko statusu” pieņemšanas 20.gadadienai. Bērnu un jauniešu zīmētos logotipus var aplūkot 21.augusta pasākumiem veltītajā mājaslapā www.21augusts.lv.

Parlamenta viesi Muzeju naktī var aplūkot Saeimas nama interjeru, vairākas izstādes, kas veltītas Saeimas sadarbībai ar kaimiņvalstu parlamentiem, un atdot savu balsi par vienu no 21.augusta svētku logotipa skicēm.

 

Foto no pasākuma: http://ej.uz/9k24
Izmantojot fotogrāfijas, atsauce uz Saeimu obligāta.

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta