Āboltiņa: budžeta projekta apspriešanā Saeimā tiks iesaistīti sociālie un sadarbības partneri un nevalstiskās organizācijas

(07.12.2010.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, šodien, 7.decembrī, saņemot no finanšu ministra Andra Vilka portfeli ar 2011.gada valsts budžeta projektu, uzsvēra, ka pie nākamā budžeta apspriešanas Saeimā tiks aicināti sociālie un sadarbības partneri un nevalstiskās organizācijas, veidojot jaunu sadarbības līmeni parlamenta un pilsoniskās sabiedrības attiecībās.

„Turpmākās nedēļas Saeimā būs spraiga darba pilnas. Vēlos īpaši uzsvērt, ka valsts budžeta projekts jāapspriež Saeimas komisijās, aktīvi iesaistot arī mūsu sociālos un sadarbības partnerus un nevalstiskās organizācijas. Esmu jau tikusies un par sadarbību vienojusies ar nevalstiskajām organizācijām. Šīs nedēļas beigās man paredzēta tikšanās ar Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras un Latvijas Pašvaldību savienības vadību,” uzsvēra S.Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja atzinīgi novērēja finanšu ministra soli, iesniedzot Saeimai budžeta projektu arī zibatmiņā.

„Mēs dzīvojam 21.gadsimtā. Patiešām, arī šeit – parlamentā - dokumentu apritē ir jādominē mūsdienīgai pieejai un rūpēm par apkārtējo vidi. Jau pašlaik 33 deputāti ir atteikušies no darba ar likumprojektiem papīra veidā un strādā ar tiem elektroniski. Es aicinu arī citus deputātus pievienoties darbam ar dokumentiem elektroniskajā vidē, tādējādi saudzējot gan dabu, gan ietaupot valsts līdzekļus. Šogad budžeta projekts papīra veidā tiks izdrukāts tikai tiem deputātiem, kuri to lūgs, nevis automātiski 100 eksemplāros,” pauda S.Āboltiņa

„Salīdzinot ar diviem iepriekšējo gadu krīzes budžetiem, šogad valdība Saeimai iesniedz budžeta projektu, kas ir vērsts uz stabilizāciju,” komentējot Saeimai iesniegto budžeta projektu, uzsvēra Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs par vienu no panākumiem valsts budžeta projekta veidošanā atzina solījuma turēšanu pensionāriem. „Šis budžets aizsargā pensionārus,” uzsvēra J.Reirs. Tāpat Saeimas budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs atzinīgi novērtēja valdības pieejas maiņu nodokļu politikā, diferencējot nodokļus pēc ieņēmumiem. „Tā rezultātā cilvēkiem, kuriem ir bērni un alga līdz 500 latiem mēnesī, ieņēmumi pat palielināsies,” pauda J.Reirs.

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa informēja, ka trešdien, 8.decembrī, notiks Saeimas ārkārtas sēde, kurā lems par likumprojekta „Par valsts budžetu 2011.gadam” nodošanu Saeimas komisijām. Savukārt ceturtdien, 9.decembrī, Saeimas sēdē budžeta projektu plānots izskatīt 1.lasījumā.

Fotogrāfijas no budžeta iesniegšanas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157625548028632/with/5240273187/
Video no budžeta iesniegšanas: https://www.youtube.com/saeimasab#p/a/u/0/ctg7HNt2dg4


Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī