Saeimas deputāti tiekas ar Čehijas parlamentāriešiem

(03.12.2010.)
VideoGalerija

Saeimas deputāti piektdien, 3.decembrī, tiekoties ar Čehijas Republikas parlamenta Senāta Reģionālās attīstības, valsts pārvaldes un vides komisijas delegāciju, pārrunāja sadarbības iespējas un Čehijas pieredzi, gatavojoties Eiropas Savienības prezidentūrai.

Ar Čehijas parlamentāriešiem šodien tikās Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti, kā arī Saeimas deputātu grupa sadarbībai ar Čehijas parlamentu.

Uzņemot viesus Saeimā, Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Vitauts Staņa atzinīgi vērtēja līdzšinējo abpusējo sadarbību, uzsverot, ka tā ir bijusi stabila un aktīva. „Labs piemērs tam ir Škoda Transportation zemās grīdas tramvaju ienākšana Rīgā un Čehijas interese par Latvijā ražotiem medikamentiem,” teica V.Staņa.

Savukārt deputātu grupas sadarbībai ar Čehijas parlamentu priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs aicināja turpināt veidot praktisku sadarbību. „Tas ne tikai stiprinātu valstu pozīcijas Eiropas Savienībā, bet arī palielinātu parlamentārās kontroles kvalitāti,” viņš uzsvēra.

Čehijas delegācijas vadītājs Ivo Bāreks (Ivo Bárek) apsveica klātesošos ar Latvijas progresu ekonomiskās lejupslīdes mazināšanā, lai arī tā sasniegšanai ir nācies pieņemt sarežģītus lēmumus. Viņš atzina, ka arī Čehija sāpīgi izjūt ekonomiskās krīzes sekas, taču, valstīm apvienojot spēkus un daloties pieredzē, ir iespējams ne tikai izvairīties no kļūdām, bet arī radīt kopīgus plānus ekonomikas atveseļošanai.

Savukārt, daloties pieredzē par prezidentūru Eiropas Savienībā, Čehijas delegācijas vadītājs ieteica būt elastīgiem un gataviem, ka prezidentūrā ieplānotās tēmas var mainīties. Viņš kā piemēru minēja „gāzes krīzi”, kuras dēļ vajadzēja mainīt izvirzītās prioritātes.

Čehijas Republikas parlamenta Senāta Reģionālās attīstības, valsts pārvaldes un vides komisijas deputāti Latvijā uzturēsies līdz 4.decembrim. Vizītes ietvaros delegācijai plānota tikšanās arī ar vides ministru Raimondu Vējoni.

 

Fotogrāfijas no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157625518891184/ 
Video no tikšanās: https://www.youtube.com/user/SaeimaSAB?feature=mhum#p/a/u/1/zxpUx03ZVFc
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta