Saeima apstiprina mandātus 12 deputātiem

(04.11.2010.)
VideoGalerija

Saeima ceturtdien, 4.novembrī, ārkārtas sēdē apstiprināja pilnvaras 12 deputātiem. Izmaiņas Saeimas sastāvā nepieciešamas saistībā ar to, ka 10 parlamenta deputāti noliek mandātu uz laiku, kamēr pildīs ministru pienākumus Valda Dombrovska vadītajā valdībā. Saeima tāpat apstiprināja 10.Saeimas deputāta pilnvaras Jānim Ādamsonam un Didzim Zemmeram.

10.Saeimas deputāta pilnvaras šodien tika apstiprinātas no Zaļo un Zemnieku savienības Vidzemes vēlēšanu apgabalā ievēlētajam D.Zemmeram, jo deputāts Armands Krauze pēc paša vēlēšanās izstājās no Saeimas sastāva. Savukārt J.Ādamsons, kurš ievēlēts no politisko partiju apvienības „Saskaņas Centrs”, slimības dēļ iepriekš nebija nodevis deputāta svinīgo solījumu.

Sakarā ar to, ka no politisko partiju apvienības „Vienotība” kandidātu saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā ievēlētie Valdis Dombrovskis, Artis Pabriks un Andris Vilks apstiprināti jaunajā valdībā, Saeimas sastāvā uz laiku šodien iestājās Liene Liepiņa, Andis Caunītis un Ilze Vergina. 

Artim Kamparam, Aigaram Štokenbergam un Sarmītei Ēlertei noliekot deputāta mandātu uz ministru amatu pildīšanas laiku, par Saeimas deputātiem šodien apstiprināti Ansis Saliņš, Aivars Volfs un Jānis Reirs, kuri ievēlēti Zemgales vēlēšanu apgabalā no saraksta „Vienotība”. No saraksta „Vienotība” Rīgas vēlēšanu apgabalā ievēlētā Linda Mūrniece šodien Saeimas sastāvā uz laiku iestājās, jo Ģirts Valdis Kristovskis apstiprināts valdībā ārlietu ministra amatā.

Raimondam Vējonim kļūstot par vides ministru, šodien Saeimas sastāvā uz laiku iestājās arī Zaļo un Zemnieku savienības Rīgas vēlēšanu apgabalā ievēlētais Māris Dzelzskalns. Tāpat 10.Saeimas deputāta pilnvaras uz laiku tika apstiprinātas Zaļo un Zemnieku savienības Vidzemes vēlēšanu apgabalā ievēlētajam Laimim Šavējam un no Zemgales vēlēšanu apgabalā ievēlētajam Guntim Rozītim, jo arī Jānis Dūklavs un Uldis Augulis apstiprināti V.Dombrovska vadītajā valdībā.

Pirms balsojuma par mandāta apstiprināšanu deputāti Saeimas sēdē deva svinīgo solījumu: „Es, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā zvēru (svinīgi solu) būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus”. Deputāti svinīgo solījumu apliecināja ar savu parakstu.

 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt