Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa Prāgā piedalīsies Krimas platformas otrajā parlamentārajā samitā

(23.10.2023.)

Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa līdz 24.oktobrim uzturēsies vizītē Čehijas galvaspilsētā Prāgā, kur kopā ar citu valstu parlamentu vadītājiem piedalīsies Krimas platformas otrajā parlamentārajā samitā.

Samitā plānots pārrunāt šībrīža situāciju Ukrainā ar uzsvaru uz Krievijas okupēto Krimas pussalu un represijām pret Krimas tatāriem, kā arī apspriest atbalsta iespējas un Krievijas atbildības nodrošināšanu par noziegumiem pagaidu okupētajās teritorijās.

Vizītes ietvaros Saeimas priekšsēdētājai plānota arī divpusējā tikšanās ar Ukrainas Verkhovnas Radas priekšsēdētāju Ruslanu Stefančuku (Ruslan Stefanchuk). Tāpat D.Mieriņai paredzēta tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas Bundestāga prezidenti Berbelu Bāsu (Bärbel Bas).

Starptautiskā Krimas platforma, kas izveidota 2021.gadā, ir koordinācijas un konsultāciju formāts valdības, parlamenta un ekspertu līmenī. Krimas platformas parlamentārās dimensijas mērķis ir vairot pasaules līderu un plašākas sabiedrības izpratni par Krievijas nelikumīgo okupāciju Krimas teritorijā, tās negatīvo ietekmi uz vietējo iedzīvotāju cilvēktiesībām, drošību Melnās jūras reģionā, globālo nodrošinātību ar pārtiku un uz noteikumiem balstītu pasaules kārtību.

 

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 28.aprīlī