Saeimas priekšsēdētāja Izraēlas Valsts atbalstam veltītā pasākumā: mūsu sirdis un domas ir kopā ar jums

(12.10.2023.)
Galerija

“Mūsu sirdis un domas šajā brīdī ir kopā ar jums,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa, ceturtdien, 12.oktobrī, Ebreju kopienas centrā uzrunājot klātesošos pasākumā, kas veltīts Izraēlas Valsts atbalstam.

Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka no Gazas joslas uz Izraēlas pilsētām dažu dienu laikā raidītas tūkstošiem raķešu, vēršot tās pret civiliedzīvotājiem, skaidri demonstrējot nodomu nodarīt pēc iespējas lielāku kaitējumu pēc iespējas vairāk cilvēkiem. “Mēs skaidri un nepārprotami nosodām šos uzbrukumus. Nav neviena saprātīga iemesla, kāpēc nevainīgi cilvēki, tostarp bērni, jāpakļauj šādai traģēdijai,” pauda D.Mieriņa.

“Terorisma izpausmes, kādas pašlaik piedzīvojat, ir nepieņemamas un klajā pretrunā ar starptautiskajām tiesībām un cilvēktiesībām. Teroristisku grupējumu rīcība ir jānosoda vienmēr un visur, un tās darbībai jāpieliek punkts,” pauda Saeimas priekšsēdētāja. “Mēs esam šeit, lai jūs atbalstītu. Ar dziļu līdzjūtību un cerību uz mieru,” runas noslēgumā sacīja D.Mieriņa.

Teroristu organizācija “Hamas” ir uzsākusi masveida koordinētu uzbrukumu Izraēlas Valstij. Šodien Saeima pieņēma paziņojumu, kurā parlamentārieši pauž nelokāmu un stingru atbalstu Izraēlas Valstij un solidarizējas ar Izraēlu, uzsverot tās tiesības un pienākumu saskaņā ar starptautiskajām tiesībām aizstāvēt sevi pret šādiem vardarbīgiem un masveidīgiem uzbrukumiem. Deputāti kategoriski nosoda “Hamas” veiktos teroristiskos uzbrukumus Izraēlai un tās iedzīvotājiem un pieprasa, lai “Hamas” nekavējoties izbeidz vēršanos pret civiliedzīvotājiem, kā arī uzbrukumus civilajai infrastruktūrai un atbrīvo visus ķīlniekus. 

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720311896434
Izmantošanas noteikumi:  https://saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 28.aprīlī