Edvards Smiltēns: Nova Kahovkas dambja Ukrainā apzināta iznīcināšana ir terorisma akts

(06.06.2023.)

“Katru Ukrainas teritorijas okupācijas dienu, katru stundu, katru minūti Krievija pastrādā noziegumus un zvērības, nogalinot civiliedzīvotājus. Šodiena ir vēl viens apliecinājums Krievijas ierastajam rīcības modelim. Nova Kahovkas dambja Ukrainā apzināta iznīcināšana ir ekoloģiskā terorisma akts. Krievija ir teroristiska valsts,” otrdien, 6.jūnijā, paziņojumā pauda Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns.

Saeimas priekšsēdētājs uzsvēra, ka mums ir jādubulto pūliņi, palīdzot Ukrainai atbrīvot visu tās teritoriju no Krievijas okupantiem, cik ātri vien iespējams un bez atrunām. “Mums jādubulto pūliņi taisnīguma un atbildības nodrošināšanai par visiem pastrādātajiem noziegumiem, tai skaitā saucot pie atbildības Krievijas augstāko vadību, veidojot ad hoc starptautisku tribunālu un novirzot iesaldētos Krievijas līdzekļus Ukrainas rekonstrukcijas vajadzībām,” sacīja E.Smiltēns.

Saeimas priekšsēdētājs uzsvēra, ka Krievijas kārtējais terora akts radīs humanitāru katastrofu Ukrainā, tās iedzīvotājiem, kā arī pasaulei kopumā. “Ukrainai nekavējoši nepieciešama mūsu palīdzība - humanitāra, politiska, ekonomiska un militāra. Visām civilizētām valstīm, kam rūp cilvēka dzīvība, jāapvienojas, lai apturētu brutālo Krievijas teroru,” sacīja E.Smiltēns.

Šodien, 6.jūnijā, Krievija tās okupētajā Hersonas apgabalā uzspridzināja Kahovkas hidroelektrostacijas aizsprostu, appludinot plašas teritorijas Ukrainas dienvidos.

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem