E.Smiltēns Latvijas hokeja izlasei: tas ir tikai sākums

(29.05.2023.)
Galerija

“Jūs esat sapņu komanda, cilvēki, kas ir spējīgi izdarīt neiespējamo. Nesiet ar godu Latvijas karogu, mēs zinām, ka tas ir tikai sākums,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, pirmdien, 29.maijā, svinīgā ceremonijā Rīgas pilī sveicot Latvijas vīriešu hokeja izlasi - bronzas medaļu ieguvējus 2023.gada Pasaules čempionātā hokejā.

“Jūs esat mainījuši sabiedrību,” sacīja E.Smiltēns, atzīmējot, ka hokeja fani tribīnēs bija skaļi ikreiz, kad Latvijas komanda iemeta vārtus, dubultskaļi, kad vārti tika zaudēti, un trīskāršskaļi, kad komandai nācās spēlēt smagā mazākumā. “Tas ir kods latvietim – grūtā mirklī palīdzēt, pielikt plecu – tas ir tas, kā mūsu mazā nācija var izdzīvot,” pauda Saeimas priekšsēdētājs.

Saeimas priekšsēdētājs akcentēja, ka šodien pie Brīvības pieminekļa bija tūkstošiem bērnu un pieaugušo – visa Latvija atbrauca, lai hokeja izlasei pateiktos. E.Smiltēns aicināja hokejistus braukt uz skolām, lai Latvijas jauniešiem parādītu – pasaulē ir iespējams pilnīgi viss, ja ir smags darbs, ja attīsta savus talantus un ja ir perfekta komanda. “Jūs esat piemērs, lai jaunieši, šodien uz jums skatoties, sasniegtu izcilību,” sacīja E.Smiltēns.

Kopā ar citiem līdzjutējiem Latvijas vīriešu hokeja izlasi pie Brīvības pieminekļa Rīgā sagaidīja arī Saeimas Prezidijs un deputāti, lai paustu pateicību par izcilo sniegumu.

Svētdien Tamperē, Somijā, Latvijas hokejisti pirmo reizi vēsturē izcīnīja bronzas medaļas Pasaules čempionātā hokejā. Līdz šim Latvijas izlasei nebija izdevies sasniegt pasaules čempionāta pusfinālu.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720308647176
Izmantošanas noteikumi: http://saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt