Saeimas priekšsēdētājs Gvinejas-Bisavas Republikas ārlietu ministrei: nelielām valstīm īpaši svarīgi stiprināt likuma varu starptautiskajās attiecībās

(07.02.2023.)
Galerija

“Izmēra ziņā nelielas valstis var pastāvēt tikai tad, ja iestājas par likuma varu starptautiskajās tiesībās,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, otrdien, 7.februārī, parlamentā tiekoties ar Gvinejas-Bisavas Republikas ārlietu ministri Suzi Karlu Barbozu (Suzi Carla Barbosa).

Saeimas priekšsēdētājs pauda atzinību Gvinejas-Bisavas prezidentam, kurš bija pirmais Āfrikas valstu līderis, kas apmeklēja Kijivu pēc Krievijas agresijas sākuma, paužot solidaritāti Ukrainai. Pārrunājot Krievijas ietekmi Āfrikas valstīs, ministre akcentēja, ka, lai gan Krievija ģeogrāfiski atrodas tālu, tās klātesamība ir mērķtiecīga un manāma, un uz to ir jāvērš starptautiskās sabiedrības uzmanība.

“Arī mūsu valstij ir gara vēsture ar Krieviju. Taču arī pēc Latvijas neatkarības atgūšanas, kad esam mēģinājuši veidot pragmatiskas attiecības, Krievija vienmēr mēģinājusi veidot ļaunprātīgas ietekmes sviras mūsu valstī,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs, atzīmējot, ka šobrīd stingri jāiestājas pret Krievijas agresiju un jāstiprina valsts noturība.  

Pārrunājot Latvijas un Gvinejas-Bisavas ekonomisko sadarbību, puses īpaši izcēla lauksaimniecību, tūrismu, kā arī izglītību, tostarp pievēršoties apmaiņas programmu un stipendiju veicināšanas iespējām.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720305836767
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem