Saeimas priekšsēdētājs: Latvija un Slovākija ir līdzīgi domājoši partneri un stingrs atbalsts Ukrainai

(30.01.2023.)
Galerija

“Šogad aprit 30 gadi, kopš Latvija un Slovākija nodibināja diplomātiskās attiecības. Esam līdzīgi domājoši partneri, un šobrīd gan Latvija, gan Slovākija sniedz stingru atbalstu Ukrainai,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, pirmdien, 30.janvārī, tiekoties ar Slovākijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ladislavu Babčanu (Ladislav Babčan). Vēstnieks parlamentā bija ieradies atvadu vizītē.

Saeimas priekšsēdētājs uzsvēra Slovākijas ieguldījumu Latvijas un Baltijas reģiona drošības stiprināšanā, tostarp atzīmējot vairāk nekā 100 karavīru lielo vienību NATO kaujas grupā Latvijā.

Pārrunājot Krievijas asiņaino karu Ukrainā, E.Smiltēns atzīmēja, ka gan Latvija, gan Slovākija cenšas Ukrainai palīdzēt dažādos veidos un šobrīd izjūt kara radītās sekas. Vēstnieks apliecināja Slovākijas apņemšanos palielināt Ukrainai sniegto atbalstu, tostarp militārajā jomā.

Pievēršoties jautājumam par Krievijas propagandu, L.Babčans atzīmēja tās ietekmi arī uz jauniešiem, kurus propaganda sasniedz ar sociālo mediju starpniecību. E.Smiltēns akcentēja Latvijas paveikto informatīvās telpas stiprināšanā, tostarp izmaiņas mūsu valsts likumdošanā. Saeimas priekšsēdētājs pauda, ka Latvijas sabiedrībā ir cilvēki, kurus ietekmē Krievijas propaganda, taču to skaits ir mazāks, nekā sākotnēji tika domāts, jo vēsturiskā atmiņa par Padomju Savienības nodarījumu spēlē nozīmīgu lomu.

E.Smiltēns pateicās vēstniekam par personīgo ieguldījumu Latvijas un Slovākijas attiecību stiprināšanā.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720305630929
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt