E.Smiltēns: mums jāsaprot, ka korupcija ne tikai vājina mūsu valsti, bet arī nozog mūsu valsts drošību

(09.12.2022.)
Galerija

“Šis gads ienesis jaunu dimensiju, caur ko mums būtu jāvērtē korupcijas riski. Starptautisku un drošības dimensiju. Ir skaidrs, ka korupcija vājina valsti. Tā nozog mums attīstības resursus, nozog uzticēšanos. Taču tagad mums jāsaprot, ka tā nozog arī mūsu valsts drošību,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, piektdien, 9.decembrī, Starptautiskajā Pretkorupcijas dienā piedaloties pasākumā “Korupcija – nacionālās un globālās drošības drauds”.

Saeimas priekšsēdētājs aicināja uz korupciju skatīties ar vēl redzīgākām acīm, ar lielāku prasīgumu pret korupcijas apkarotājiem un arī ar lielāku atbalstu viņiem. E.Smiltēns pauda gandarījumu, ka topošās valdības deklarācijā korupcijas apkarošana ir augsta prioritāte un visu partneru kopīga apņemšanās.

“Drošību apdraud katrs negodīgs iepirkums, katrs nekvalitatīvi paveikts darbs, katras pievērtās acis. Katra iespēja, ka starptautiskās sankcijas netiek pilnībā ieviestas, apdraud mūsu sabiedrotos un draugus, apdraud arī mūs,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs.

Runa nav tikai par armiju vai citām ar tradicionālām drošības jomām saistītām lietām. Mūsu drošība ir arī enerģētika, sociālā infrastruktūra. Viss, kas ir mūsu ikdienas dzīves pamatā. Viss, kas kritiskā brīdī var izrādīties vājais ķēdes posms, tāpēc ka nozagts, izsaimniekots, neizdarīts. Mēs nedrīkstam to pieļaut. Te nevar būt sīkumu vai mazsvarīgu lietu, akcentēja E.Smiltēns.

Tikai sadarbojoties politikas veidotājiem, korupcijas apkarotājiem, nevalstiskajām organizācijām un visai sabiedrībai, izdosies Latviju padarīt drošāku, stiprāku un godīgāku, sacīja Saeimas priekšsēdētājs.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720304324012
Izmantošanas noteikumi:
https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 23.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
08:30  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisijas sēde
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Svētā Krēsla apustulisko nunciju Latvijas Republikā arhibīskapu V.E. Petar Rajič
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēde
12:40  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Nevienlīdzības mazināšanas apakškomisijas sēde