Saeimas priekšsēdētājs Somijas vēstniecei: mums jābūt daļai no cīņas par brīvību, neatkarību un demokrātiju

(09.12.2022.)
VideoGalerija

“Ukraina mūs vieno mūsu kopīgajās vērtībās un interesēs. Mums jābūt daļai no cīņas par brīvību, neatkarību un demokrātiju,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, piektdien, 9.decembrī, tiekoties ar Somijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Anni Kristīnu Salorantu (Anne Kristiina Saloranta). Arī vēstniece, kura parlamentā bija ieradusies iepazīšanās vizītē, pauda stingru atbalstu Ukrainai.

Saeimas priekšsēdētājs sveica Somiju ar lēmumu pievienoties NATO. “Somijas un Zviedrijas pievienošanās NATO ir pēdējie trūkstošie puzles gabaliņi Baltijas reģiona drošības ainavā,” sacīja E.Smiltēns.

Saeimas priekšsēdētājs un vēstniece bija vienisprātis, ka līdz ar Krievijas iebrukumu Ukrainā globālā ainava ir mainījusies uz visiem laikiem. E.Smiltēns akcentēja, ka starp Krieviju un civilizēto pasauli ir nolaidies dzelzs priekškars.

Saeimas priekšsēdētājs rosināja Latviju un Somiju meklēt jaunus sadarbības veidus ekonomikā, lai spētu stiprināt aktuālās vajadzībās, tostarp aizsardzību.

Vēstniece akcentēja Latvijas un Somijas labo sadarbību ne vien politikā un aizsardzībā, bet arī izglītībā un kultūrā. Tāpat puses pārrunāja energoneatkarības stiprināšanas iespējas, kā arī sadarbības potenciālu digitālajos jautājumos. “Mums ir jāpārveido un jāpilnveido līdzšinējie pārvaldības procesi un jāmācās no citu valstu labajiem piemēriem,” pauda E.Smiltēns.  

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720304336698
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā