Saeimas priekšsēdētājs vēstniekam: esam gatavi sniegt Moldovai nepieciešamo atbalstu

(06.12.2022.)
VideoGalerija

“Mēs viennozīmīgi atbalstām Moldovu ceļā uz Eiropas Savienību un esam gatavi sniegt nepieciešamo atbalstu eirointegrācijas procesā un reformu īstenošanā,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, otrdien, 6.decembrī, tiekoties ar Moldovas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Andrianu Rošu (Andrian Roşa).

E.Smiltēns atzīmēja, ka vairākas institūcijas un to eksperti ir atvērti sadarbībai un pieredzes apmaiņai ar Moldovu. Arī Latvijas parlaments ir gatavs dalīties savā pieredzē ar Moldovas kolēģiem, sacīja E.Smiltēns.

A.Roša pateicās par Latvijas atsaucību un akcentēja, ka Moldova ir gatava izpildīt tai izvirzītos nosacījumus dalībai Eiropas Savienībā.

Saeimas priekšsēdētājs un vēstnieks pārrunāja arī Krievijas īstenotās karadarbības Ukrainā sekas, tostarp hibrīddraudus un cīņu ar dezinformāciju. A.Roša norādīja, ka ir būtiski dažādot energoresursu piegāžu ceļus, stiprinot valsts energoneatkarību un energodrošību.

Puses bija vienisprātis, ka galvenais šā brīža mērķis ir Ukrainas uzvara Krievijas izraisītajā agresijas karā. Tam ir nepieciešama vienota rīcība, finansiāls, politisks un diplomātisks atbalsts.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720304258848
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests


Sestdien, 20.aprīlī