Edvards Smiltēns vēstniekam pateicas par Kanādas ieguldījumu reģiona drošības stiprināšanā

(25.11.2022.)
VideoGalerija

“Situācija pasaulē, tostarp drošības jomā, ir krasi mainījusies pēc 24.februāra, kad Krievija iebruka Ukrainā. NATO valstis sadarbojas vēl ciešāk nekā agrāk. Kanāda un Latvija ir stratēģiskie partneri, un mēs augstu vērtējam Kanādas vērienīgo ieguldījumu mūsu reģiona drošības stiprināšanā,” sacīja  Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, piektdien, 25.novembrī, tiekoties ar Kanādas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Braianu Švarcu (Brian Szwarc). Vēstnieks parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Valstis vieno padziļināta sadarbība drošības un aizsardzības jomā, un Kanāda ir NATO kaujas grupas Latvijā vadošā valsts. Kā uzsvēra vēstnieks, drošība ir mūsu kopīga prioritāte.

Baltijas valstis ir arī NATO ārējās robežas valstis, akcentēja E.Smiltēns un kā svarīgu punktu akcentēja arī energoneatkarību no Krievijas. Tāpat Saeimas priekšsēdētājs izcēla drošību digitālajā vidē, uzsverot, ka Krievijas iebrukums Ukrainā vēl skaidrāk aktualizējis kiberdrošības jautājumus.

Karš Ukrainā ietekmējis ne vien drošības situāciju, bet arī valstu ekonomikas, akcentēja E.Smiltēns, aicinot meklēt jaunas iespējas ciešākai sadarbībai ekonomikā, it sevišķi inovāciju un ilgtspējīgas attīstības jomā.

Vēstnieks kā prioritāti izcēla arī izglītību, aicinot aktivizēt sadarbību šajā jomā. Tāpat puses pārsprieda parlamentārā dialoga stiprināšanas iespējas.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720303959015
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde