Edvards Smiltēns Ungārijas vēstniekam: brīvībai ir sava cena

(24.11.2022.)
VideoGalerija

“Krievijas karš Ukrainā mums maksā dārgi, taču brīvībai ir sava cena. Mums ir jācīnās par Ukrainas brīvību, jo tā ir arī mūsējā,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, ceturtdien, 24.novembrī, parlamentā tiekoties ar Ungārijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ferencu Gāboru Bāņai (Ferenc Gabor Banyai).

Krievijas uzbrukums Ukrainai ir uzbrukums demokrātiskajām vērtībām, sacīja E.Smiltēns, atzīmējot, ka šobrīd vairāk nekā jebkad iepriekš Eiropas Savienības, kā arī NATO valstīm ir jāturas kopā. Saeimas priekšsēdētājs uzsvēra, ka Krievijas asiņainais karš, pārkāpjot starptautiskās tiesības, rada bīstamu precedentu, tāpēc būtiski, lai agresors nepaliktu nesodīts.

Vēstnieks apliecināja, ka Ungārija tāpat kā citas Eiropas valstis atbalsta Ukrainas teritoriālo suverenitāti un iestājas pret agresiju. Tāpat F.G.Bāņai uzsvēra Ungārijas sniegto atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem.

E.Smiltēns aicināja stiprināt Latvijas un Ungārijas ekonomisko sadarbību, lai spētu stāties pretī finansiālajiem izaicinājumiem.

Vēstnieks atzīmēja labo līdzšinējo Latvijas un Ungārijas sadarbību parlamentārā līmenī un pauda ieinteresētību to stiprināt arī abu valstu sabiedrību vidū.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720303941580
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests


Piektdien, 29.martā