Saeimas priekšsēdētājs Kostarikas prezidentam: attālums nav šķērslis mūsu ciešai partnerībai

(20.07.2023.)
VideoGalerija

Latviju un Kostariku šķir liels attālums, taču tas nav šķērslis abu valstu ciešai partnerībai. Patlaban līdzīgi domājošu valstu sadarbība ir nozīmīgāka nekā jebkad, aizstāvot brīvību, demokrātiju un likumos balstītu starptautisko kārtību. Tas ir mūsu kopīgais uzdevums, strādājot gan divpusēji, gan starptautiskajās organizācijās. To pauda Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns ceturtdien, 20.jūlijā, tiekoties ar Kostarikas Republikas prezidentu Rodrigo Čavesu-Roblesu (Rodrigo Chaves Robles).

Saeimas priekšsēdētājs augstu novērtēja Kostarikas stingro atbalstu Ukrainai cīņā pret Krievijas agresiju. Demokrātiskajai pasaulei ir jābūt gatavai ilgstošai pretstāvei, jo gadsimtu laikā Krievijas politika ir demonstrējusi savu imperiālistisko raksturu.

Kostarikas prezidents pauda pārliecību, ka valsts ir nostājusies vēstures pareizajā pusē, un arī starptautiskajās organizācijās aktīvi iestājas par Ukrainu. ANO Ģenerālā asambleja ir pieņēmusi sešas rezolūcijas saistībā ar Krievijas agresiju Ukrainā. Kostarika tāpat kā Latvija visos balsojumos tās atbalstīja.

Saeimas priekšsēdētājs atzina, ka Krievijas pilna mēroga iebrukums ir saliedējis arī Rietumu sabiedrotos. NATO 5.pants šobrīd ir izliets tēraudā un piepildīts ar tehniku un karavīriem, kuri ir gatavi aizstāvēt katru alianses centimetru, atzina E.Smiltēns.

Kostarikas prezidents pauda ieinteresētību attīstīt ciešākas ekonomiskās saites ar Eiropas Savienību un Latviju. Mūsu valsts saskata sadarbības perspektīvas vairākās nozarēs, īpaši, informācijas un komunikāciju tehnoloģiju jomā.

Latvijas un Kostarikas diplomātiskās attiecības nodibinātas 2003.gadā. Šī ir Kostarikas prezidenta Rodrigo Čavesa-Roblesa pirmā vizīte Latvijā. Mūsu valsti R.Čavess-Robless apmeklē pēc Eiropas Savienības un Latīņamerikas un Karību valstu kopienas samita Briselē, kura mērķis bija veicināt reģionu attiecības.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720309907379   
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas 

 

Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 29.aprīlī
10:00  Eiropas lietu komisijas sēde
13:50  Saeimas Prezidija sēde