E.Smiltēns Pensionāru federācijas kongresā: esat viena no ietekmīgākajām sabiedriskajām organizācijām

(27.05.2023.)
Galerija

“Federācijā ir pulcējušies gudri, zinoši un kompetenti cilvēki, un tā pārstāv ļoti nozīmīgu Latvijas sabiedrības daļu. Cilvēkus, kas ieguldījuši savu mūžu un darbu Latvijas labā, viedu paaudzi, kas glabā dzīvu tradīciju, vēstures un atmiņu pūru. Tie ir pēctecības nodrošinātāji, bez kuriem valsts nevar pastāvēt. Paaudze, kuras briedums ļauj saglabāt sabiedrības stabilitāti un noturību pret populismu un vienas dienas varoņiem. Tā ir viena no pašām ietekmīgākajām sabiedriskajām organizācijām mūsu valstī,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, sestdien, 27.maijā, uzrunājot Latvijas Pensionāru federācijas kongresa dalībniekus.

Saeimas priekšsēdētājs klātesošajiem apliecināja, ka valdībā un parlamentā ir sadzirdēti Pensionāru federācijā par svarīgiem atzītie jautājumi – pensiju indeksācijas mehānisma pilnveidošana, piemaksas pie darba stāža atjaunošana un iespējamā bāzes pensijas ieviešana. “Sekmīgai šo jautājumu risināšanai būs nepieciešama cieša parlamenta vadības, atbildīgo komisiju un izpildvaras sadarbība, iesaistot federācijas pārstāvjus, lai kopā atbildīgi līdzsvarotu vajadzības ar iespējām,” teica E.Smiltēns.

Saeimas priekšsēdētājs atzīmēja, ka “būtiska un aktuāla valdības un parlamenta dienaskārtības daļa ir sociālie jautājumi, kas cieši sasaucas arī ar senioriem ļoti nozīmīgo veselības aprūpes jomu. Medicīnas pakalpojumu pieejamība, rindu mazināšana, zāļu cenas un, protams, pietiekams finansējums šīm senioriem tik svarīgām lietām ir veselības ministres Līgas Meņģelsones ikdienas rūpju un smaga darba fronte.”

Pateicoties par veiksmīgo līdzšinējo sadarbību un vēlot tiešu un atklātu dialogu arī turpmāk, E.Smiltēns uzaicināja pensionāru organizāciju uz Senioru dienu Saeimā, kas, aizsākot jaunu tradīciju, plānota šoruden - 6.oktobrī.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720308614303
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt