Edvards Smiltēns jauniešiem: pasauli glābs krietni cilvēki, kas dzīvo tepat blakus, nevis supervaroņi

(03.12.2022.)
Galerija

“Ne jau supervaroņi glābs pasauli. Tie būs krietni cilvēki, kas dzīvo tepat blakus. Tie, kas labi dara savu darbu, palīdz citiem, nav vienaldzīgi un padara pasauli siltāku un labāku,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns sestdien, 3.decembrī, uzrunājot klātesošos jauniešu konkursa “Es lepojos” laureātu apbalvošanas pasākumā Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā.

Saeimas priekšsēdētājs atzīmēja, ka ir pašsaprotami jautāt, “kāds es vēlos būt, ko sasniegt, kādu vēlos dzīvi savai ģimenei, novadam vai pilsētai. Kā būtu jāattīstās mūsu valstij, ko darīt, lai mūsu planēta būtu zaļa un tajā valdītu miers”. E.Smiltēns uzsvēra, ka mēs varam un mums vajag domāt un ietekmēt katru no šiem līmeņiem. “Paliekot malā, guļot dīvānā vai tikai visu kritizējot, kādu dienu varam pamosties vietā, kas mums nemaz nepatiks,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs.

E.Smiltēns pateicās jauniešiem par viņu iesniegtajiem darbiem, kas daudziem ļaus aizdomāties un saredzēt krietno un labo savā tuvumā - ģimenē, novadā, valstī. “Esmu pārliecināts, ka tik redzīgi, aktīvi un malā nestāvoši jauni cilvēki kā jūs ir droša garantija, ka ar mūsu valsti viss būs kārtībā. Ka jūsu ģimenēm, jūsu novadiem, jūsu valstij būs, ar ko lepoties!” pauda E.Smiltēns.

Saeimas priekšsēdētājs pasniedza atzinības rakstus konkursa laureātiem divās klašu grupās. Pamatizglītības klašu grupā pirmo vietu ieguva Gulbenes vidusskolas audzēkne Agate Sīmane, otro vietu - Nīcas vidusskolas audzēkne Paula Radomišķe, bet trešo - Dundagas vidusskolas audzēkne Ance Enija Salcēviča.

Savukārt vidējās izglītības klašu grupā ar pirmo vietu apbalvota Valmieras Pārgaujas Valsts ģimnāzijas audzēkne Rūta Krūzenberga, otro vietu ieguva Zentas Mauriņas Grobiņas vidusskolas audzēknes Tīna Virbule un Kitija Berģe, bet trešo - Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas audzēknis Niks Ričards Odiņš.

Skatītāju simpātiju balvas Saeimas priekšsēdētājs pasniedza Ilūkstes Raiņa vidusskolas audzēknei Samantai Dzenei pamatizglītības klašu grupā, kā arī Zentas Mauriņas Grobiņas vidusskolas audzēknēm Patrīcijai Borovecai un Emīlijai Mikuļskai vidējās izglītības klašu grupā.

Jau vairāk nekā 10 gadus konkurss “Es lepojos” tiek organizēts “LUMA mācību centra” jauniešu projekta “Esi Līderis!” ietvaros. Konkursa mērķis ir Latvijas valstiskuma apziņas veicināšana, lepnuma par Latvijas tautu un patriotisko jūtu stiprināšana, apzinoties mūsu valstī dzīvojošo cilvēku nozīmīgumu un ieguldījumu Latvijas valstiskuma veidošanā. Konkursā piedalīties bija aicināti Latvijas vispārizglītojošo izglītības iestāžu 6. līdz 12.klašu skolēni.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720304164341
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī