Saeimas priekšsēdētāja oficiālās vizītes laikā tiekas ar Gruzijas Ministru prezidentu

(01.04.2014.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa oficiālās vizītes Gruzijā laikā tikās Gruzijas Ministru prezidentu Irakli Garibašvili (Irakli Garibashvili) un pārrunāja abu valstu divpusējās attiecības un sadarbību ekonomikā. 

„Latviju un Gruziju vieno tuvas un draudzīgas divpusējās attiecības, un Latvijā, tostarp mūsu valsts parlamentā, ir daudz Gruzijas draugu. Abu valstu labo attiecību pamatā ir intensīvs politiskais dialogs un aktīvie kontakti starp iedzīvotājiem,” Gruzijas Ministru prezidentam sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Tiekoties ar I.Garibašvili, Saeimas priekšsēdētāja pauda pārliecību, ka Latvijas un Gruzijas pozitīvās attiecības politiskā līmenī var kalpot par pamatu praktiskas sadarbības veicināšanā, tostarp ekonomikā. „Lai arī abu valstu sadarbība ekonomikā līdz šim nav bijusi ļoti aktīva, ekonomikas sadarbībā joprojām ir liels potenciāls, turklāt Latvijai un Gruzijai tirdzniecības veicināšanai ir visi priekšnoteikumi – aktīvas vēstniecības Rīgā un Tbilisi,” premjeram sacīja S.Āboltiņa.

Latvijas delegācija apliecināja - politiskās situācijas stabilizēšanās Gruzijā un juridiskās bāzes pilnveidošana ir labs pamats Latvijas un Gruzijas ekonomisko attiecību vēl ciešākai sadarbībai nākotnē, norādot, ka uzņēmēji šobrīd uzlūko Gruziju kā jaunu un perspektīvu tirgu.

„Neraugoties uz to, ka pasaules un Eiropas dienaskārtībā šajā laikā priekšplānā izvirzījies jautājums par drošības draudu mazināšanu, mēs nedrīkstam aizmirst par valstu ekonomiku stiprināšanu,” norādīja Saeimas priekšsēdētāja, vienlaikus paužot gandarījumu, ka pēdējā gada laikā starpvalstu ekonomiskās sadarbības rādītāji uzlabojas.

Savukārt Gruzijas Ministru prezidents sarunā apliecināja, ka aicinās Gruzijas ekonomikas ministru aktualizēt Latvijas un Gruzijas sadarbības ekonomikā jautājumus.

S.Āboltiņa līdz 2.aprīlim uzturas oficiālā vizītē Gruzijā, kur tikās ar Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju, Gruzijas parlamenta Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Tedo Džaparidzi (Tedo Japaridze), kā arī Gruzijas ārlietu ministri Maiju Pandžikidzi (Maia Panjikidze) un citām amatpersonām. Vizītes ietvaros Saeimas priekšsēdētāja piedalījās Latvijas Republikas goda konsulāta svinīgajā atklāšanas ceremonijā un tikās ar latviešu diasporas pārstāvjiem.

Saeimas priekšsēdētāju vizītē pavada Saeimas sekretāra biedrs, Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Gruzijas parlamentu loceklis Jānis Vucāns, Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Gruzijas parlamentu vadītājs Dzintars Zaķis un grupas loceklis Vilnis Ķirsis.

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima