Ināra Mūrniece kopā ar vēstnieku un skolēniem pie Saeimas nama stāda Nīderlandes dāvinātās tulpes ‘Latvija’

(10.11.2015.)
VideoGalerija

Nīderlandes dāvinājumam Saeimai - tulpēm, kuru šķirnei dots vārds ‘Latvija’, ir dziļi simboliska nozīme. Tas apliecina Latvijas un Nīderlandes bagātinošās attiecības un abu valstu ciešo sadarbību gan augstākajā politiskajā līmenī, gan starp iedzīvotājiem. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien, 10.novembrī, kopā ar skolēniem un Nīderlandes vēstnieku Latvijā Pīteru Janu Langenbergu (Pieter Jan Langenberg) pie Saeimas nama stādot Nīderlandes vēstniecības dāvinātās tulpes.

Saeimas priekšsēdētāja savā runā atsauca atmiņā pavasari, kad pie mūsu Nacionālās bibliotēkas stādījām Nīderlandes dāvātās tulpes par godu Latvijas pirmajai prezidentūrai Eiropas Savienības (ES) Padomē. “Jau pēc pusotra mēneša – 2016. gada sākumā – Nīderlande pārņems prezidentūru Eiropas Savienības Padomē. Tāpēc šodienas pasākums simbolizē arī tiltu, kas savieno abas mūsu prezidentūras,” teica I.Mūrniece un, vēlot panākumus un veiksmi Nīderlandes prezidentūrai, apliecināja, ka Latvija prezidentūras pienākumos atbalstīs Nīderlandi.

Vēstnieks, uzrunājot klātesošos, pauda prieku, ka šodien pie Saeimas nama stādītās tulpes uzziedēs laikā, kad Nīderlande būs ES prezidējošā valsts, un akcentēja, ka arī ziedi pie parlamenta ēkas būs apliecinājums abu valstu draudzībai.

Pērn rudenī Nīderlandes vēstniecība kā dāvanu par godu Latvijas pirmajai prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē mūsu valstij pasniedza jaunu tulpju šķirni ‘Latvija’. Tūkstošiem sarkano un balto tulpju tika iestādītas pie Nacionālās bibliotēkas, veidojot Latvijas prezidentūras logo.

Tulpju stādīšanā piedalījās arī Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere un deputātu grupas sadarbībai ar Nīderlandes parlamentu vadītājs Aleksejs Loskutovs.

Tulpju stādīšana pie Saeimas nama notika pēc filmas “Latvijas valsts simboli” demonstrēšanas parlamentā.


Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157660984062636 
Video: https://www.youtube.com/watch?v=SLhnzQFPD2w
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 17.maijā
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēde
13:00  Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāja Raimonda Bergmaņa tikšanās ar Lietuvas Republikas aizsardzības ministru Laurynas Kasčiūnas