Ināra Mūrniece aicina ES parlamentus ratificēt asociācijas līgumus ar Ukrainu, Gruziju un Moldovu

(22.04.2015.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece,   uzrunājot Eiropas Savienības (ES) nacionālo parlamentu priekšsēdētāju sanāksmi, aicināja ES parlamentus ratificēt asociācijas līgumus ar Ukrainu, Gruziju un Moldovu. Ikgadējā ES parlamentu spīkeru konference šogad no 20.līdz 21.aprīlim notika Itālijas galvaspilsētā Romā.

Maijā Rīgā notiekošajam Austrumu partnerības samitam ir jāsūta stingri signāli par ES politisko apņēmību turpināt iesaisti reģionā, uzrunājot kolēģus, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja. Viņa pauda gandarījumu, ka vairākums dalībvalstu jau ratificējušas ES asociācijas līgumus ar Ukrainu, Gruziju un Moldovu un aicināja pārējās sekot.

Runājot par parlamentu lomu ES sarunās par starptautiskajiem līgumiem, I.Mūrniece izcēla Transatlantiskās tirdzniecības un investīciju partnerību starp ES un ASV (TTIP). „Sagaidām, ka šogad sarunās par TTIP tiks panākts būtisks progress”, teica I.Mūrniece. Viņa atzina, ka sabiedrībai ir nepieciešams sniegt vairāk informācijas par starptautiskās tirdzniecības ekonomiskajiem ieguvumiem. Tāpat Saeimas priekšsēdētāja informēja par Saeimas iesaisti TTIP tirdzniecības jautājumu apspriešanā Latvijā.


Saeimas Preses dienests 

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima