G.Daudze ar Japānas jauno vēstnieci pārrunā ciešākas ekonomiskās sadarbības iespējas

(19.01.2016.)
Galerija

Latviju un Japānu saista veiksmīgs politiskais dialogs, kas paver potenciālu ciešākiem ekonomiskajiem sakariem arī nākotnē, otrdien, 19.janvārī, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze, tiekoties ar Japānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Mariko Fudži (Mariko Fujii). 

Atzinīgi vērtējot augošo preču tirdzniecības apgrozījumu starp abām valstīm, G.Daudze aicināja strādāt pie starptautiskiem līgumiem, kas atvieglotu sadarbību abu valstu uzņēmējiem. Latvija ir ieinteresēta noslēgt konvenciju par izvairīšanos no nodokļu dubultas uzlikšanas. Ekspertu diskusijas par šo jautājumu starp trīs Baltijas valstu un Japānas pārstāvjiem plānotas februāra nogalē Lietuvā. 

Tirdzniecības apjoms starp abām valstīm aizvadītā gada pirmajos trīs ceturkšņos sasniedza 41 miljonu eiro, kas ir par 13 procentiem vairāk nekā attiecīgajā laika posmā 2014.gadā. Tokijā un Osakā strādā uzņēmums, kas veicina saplākšņa eksportu, tāpat Japānas tirgū tiek piedāvāti Latvijā ražoti medikamenti, saldumi un kosmētika.  Saeimas priekšsēdētājas biedrs akcentēja, ka Latvija ir atvērta sadarbībai un investīcijām transporta un loģistikas jomā. 

Puses pauda gandarījumu arī par veiksmīgo sadarbību tūrisma jomā, atzīstot, ka pērn ievērojami audzis japāņu tūristu skaits Latvijā. Pagājušā gada pirmajā pusgadā Latvijā ieradās par 74 procentiem vairāk tūristu no Japānas nekā attiecīgajā laika periodā 2014.gadā. To skaits sešos mēnešos gandrīz sasniedza 10 tūkstošus. 

Runājot par abu valstu sadarbības tiesisko bāzi, Saeimas priekšsēdētājas biedrs G.Daudze pauda arī Latvijas vēlmi noslēgt Gaisa satiksmes līgumu ar Japānu. Tas kalpos par priekšnosacījumu, lai nākotnē uzsāktu tiešos avioreisus starp abām valstīm, tādējādi vēl būtiskāk palielinot savstarpējos tūrisma apjomus.

Fotogrāfijas no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157663654148366
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas
 

 

 Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima