Inese Lībiņa-Egnere aicina Zambijas vēstnieci uz ciešāku sadarbību

(13.10.2015.)
VideoGalerija

Latvija ir ieinteresēta attīstīt sadarbību ar Āfrikas valstīm, tostarp Zambiju, un līdz ar jaunas vēstnieces nozīmēšanu ceram intensificēt abu valstu sadarbību, it īpaši drošības un stabilitātes jomā. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, otrdien,13.oktobrī, tiekoties ar Zambijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Edīti Mutali (Edith Mutale).

Amatpersonas bija vienisprātis, ka visu pasaules valstu dienaskārtībā patlaban kā būtiskākie ir drošības jautājumi, meklējot ceļus, kā apslāpēt radikalizāciju un nodrošināt mieru, tādējādi novēršot situāciju, kad miljoniem cilvēku ir spiesti doties bēgļu gaitās. Šādos apstākļos mums jāapzinās, ka visupirms esam cilvēciskas būtnes un mums jārīkojas atbilstoši humanitārām vērtībām, liekot pie malas etniskas, reliģiskas vai politiskas ambīcijas, pauda I.Lībiņa-Egnere.

E.Mutale atzina, ka pēc Okupācijas muzeja apmeklējuma ir guvusi dziļāku ieskatu Latvijas sarežģītajās pagātnes lappusēs. Ņemot vērā mūsu vēsturisko pieredzi, vēstniecei esot labi saprotama arī Latvijas principiālā nostāja Krimas aneksijas jautājumā, un ir svarīgi, lai starptautiskā sabiedrība novērstu šādu notikumu atkārtošanos.

Tapāt sarunas gaitā I.Lībiņa-Egnere iepazīstināja vēstnieci ar mūsu parlamenta darbības pamatprincipiem un politiskās dzīves aktualitātēm.

Abu valstu diplomātiskās attiecības nodibinātas 1997.gadā, un Edīte Mutale ir piektā Zambijas vēstniece Latvijā. Vēstniece pastāvīgi rezidē Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā.

 

Foto
Video
Izmantošanas noteikumi

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima