Saeimas priekšsēdētājas biedre tiekas ar jauno Beļģijas vēstnieci

(25.08.2015.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere otrdien, 25.augustā, Saeimas namā tikās ar Beļģijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Fransīnu Šenaju (Francine Chainaye), kura parlamentā bija ieradusies iepazīšanās vizītē. Tikšanās laikā pārrunātas abu valstu divpusējās attiecības.

Beļģija ir nozīmīgs Latvijas partneris gan divpusējā, gan daudzpusējā līmenī, vēstniecei sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre, uzsverot, ka mūsu valsts īpaši augstu vērtē Beļģijas aktīvo iesaisti Baltijas gaisa telpas patrulēšanā NATO ietvaros. Vēstniece akcentēja, ka teritoriāli nelielām valstīm ir jāsadarbojas, lai to balss tiktu sadzirdēta, un arī atzinīgi vērtēja Latvijas un Beļģijas sadarbību Eiropas Savienības (ES) un NATO ietvaros.

Pārrunājot abu valstu parlamentāro sadarbību, I.Lībiņa-Egnere informēja, ka Saeimā ir izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Beļģijas parlamentu. Saeimas priekšsēdētājas biedre arī apliecināja Latvijas interesi stiprināt Latvijas un Beļģijas parlamentāro sadarbību un sacīja, ka labs potenciāls ir sadarbībai likumdevēju komisiju līmenī.

Sarunā vēstniece atzinīgi vērtēja aizvadīto pirmo Latvijas prezidentūru ES Padomē. Savukārt I.Lībiņa-Egnere sacīja – lai arī prezidentūra nupat ir noslēgusies, Latvijas darba kārtībā aizvien ir daudz ES jautājumu un izaicinājumu, ar kuriem mūsu un citas ES valstis saskaras ģeopolitiskās situācijas dēļ.

Noslēgumā Saeimas priekšsēdētājas biedre informēja, ka janvārī parlamentā gaidāmas tradicionālās Saeimas ārlietu debates, uz kurām ik gadu tiek aicināts ārvalstu diplomātiskais korpuss. I.Lībiņa-Egnere aicināja arī Beļģijas vēstnieci tās apmeklēt.

F.Šenaja ir karjeras diplomāte. Vēstniece iepriekš strādājusi savas valsts Ārlietu ministrijā, bijusi Beļģijas pastāvīgā pārstāve UNESCO, kā arī strādājusi Beļģijas vēstniecībās Amerikas Savienotajās Valstīs, Čehijā, Tunisijā un Francijā.

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157657323722248
Video: https://www.youtube.com/watch?v=iPuPgsH3VFg
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 2.maijā
09:00  Saeimas 2024.gada 2.maija kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 2.maija atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem