Saeimas priekšsēdētāja vēstniekam: uz Krievijas īstenoto karadarbību Ukrainai jāatbild ar reformu turpināšanu

(26.05.2015.)
VideoGalerija

Ukrainai uz Krievijas īstenoto karadarbību Austrumukrainā jāatbild ar reformu turpināšanu un stipru valsti. Fakts, ka Austrumu partnerības Rīgas samitā personīgi piedalījās Ukrainas prezidents Petro Porošenko (Petro Poroshenko) apliecina stingru šīs valsts apņemšanos tuvināties Eiropas Savienībai. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra, otrdien, 26.maijā, Saeimas namā tiekoties ar Ukrainas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Jevgeniju Perebijni (Yevgen Perebyinis), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Latvija vienmēr ir atbalstījusi Ukrainas teritoriālo nedalāmību, apliecināja Saeimas priekšsēdētāja un uzsvēra – fakts, ka Saeimas deputātu grupā sadarbībai ar Ukrainas parlamentu darbojas trešā daļa mūsu valsts parlamentāriešu, apliecina Latvijas parlamenta solidaritāti ar Ukrainu. Situācijas Austrumukrainā kontekstā I.Mūrniece akcentēja Latvijas nostāju – ja Minskas vienošanās netiks pilnībā izpildīta, Eiropas Savienības sankcijām pret Krieviju ir jāpaliek spēkā.

Vēstnieks pateicās Saeimas priekšsēdētājai par Latvijas nemainīgo atbalstu Ukrainas teritoriālajai integritātei. Vienlaikus J.Perebijnis informēja, ka Krievijas militārie spēki un tās atbalstītie separātisti aizvien turpina karu pret Ukrainu, un bija vienisprātis ar I.Mūrnieci – Minskas vienošanās neievērošanas gadījumā sankcijas pret Krieviju ir jāturpina.

Nupat aizvadītā Rīgas samita kontekstā Saeimas priekšsēdētāja informēja vēstnieku, ka vakar Latvijas parlamentā notika starpparlamentāra sanāksme, kurā tika vērtēti tā rezultāti. Savukārt vēstnieks apsveica mūsu valsti ar veiksmīgi organizēto samitu.
Sarunas noslēgumā I.Mūrniece informēja, ka Saeima līdzdarbosies labdarības koncerta „Kara bērni” organizēšanā un tajā saziedotie līdzekļi nonāks Ukrainas bērnu atbalstam. Saeimas priekšsēdētāja pēc Latvijas Rotari kluba „Rīdzene” aicinājuma kļuvusi par šī labdarības koncerta patronesi.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157651159738763
Video: https://www.youtube.com/watch?v=i6SZXyTSACc
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima