Inese Lībiņa-Egnere Saeimas namā tiekas ar Dienvidkorejas parlamentāriešiem

(10.03.2015.)
VideoGalerija

Šajā gadā plānotā Latvijas vēstniecības atvēršana Dienvidkorejā abām valstīm paver jaunas iespējas divpusējo attiecību veicināšanai, tostarp ekonomikā un tūrismā. Par to otrdien, 10.martā, bija vienisprātis Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere un Korejas Republikas parlamenta Korejas–Latvijas parlamentu sadraudzības grupas delegācijas pārstāvji, kuri šodien viesojās Saeimas namā.

Latvijas un Dienvidkorejas divpusējās attiecības ir draudzīgas un konstruktīvas, turklāt Dienvidkoreja ir otrs lielākais Latvijas tirdzniecības partneris Āzijā, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre un atzinīgi vērtēja Dienvidkorejas vēstniecības atvēršanu Rīgā pirms diviem gadiem. Puses bija vienisprātis, ka, lai arī Latviju un Dienvidkoreju šķir liels ģeogrāfisks attālums, abām valstīm ir jāsper tālāki soļi kontaktu stiprināšanā. Dienvidkorejas parlamentārieši tikšanās laikā atzinīgi vērtēja Latvijas kultūru un tradīcijas, vienlaikus atzīmējot – abas valstis vieno arī dabas skaistums.

Valstu divpusējo attiecību stiprināšanā īpaša loma ir parlamentārajai sadarbībai, viesiem sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre. Abu valstu parlamentos ir izveidota deputātu grupa sadarbībai ar otras valsts parlamentāriešiem.

Sarunā I.Lībiņa-Egnere pauda gandarījumu, ka abu valstu tirdzniecības apjoms turpina palielināties, turklāt Dienvidkorejas investīciju plūsma uz Latviju aizvadītajā desmitgadē ir būtiski augusi. Saeimas priekšsēdētājas biedre apliecināja, ka Latvijas uzņēmēji ir ieinteresēti apgūt Āzijas, tostarp Dienvidkorejas, tirgus, un kā potenciālas abu valstu sadarbības jomas minēja kokapstrādi un dizainu, kā arī loģistiku un citas. Puses bija vienisprātis, ka abas valstis vieno potenciāls sadarboties arī augsto tehnoloģiju jomā. Savukārt Dienvidkorejas parlamentārieši īpašu interesi izrādīja par Latvijā ražoto ekoloģisko pārtiku.

I.Lībiņa-Egnere kā labu abu valstu sadarbības jomu minēja arī izglītību un pauda gandarījumu, ka patlaban Latvijas augstskolās studē 15 studenti no Dienvidkorejas. Vienlaikus Saeimas priekšsēdētājas biedre īpaši akcentēja faktu, ka bezpeļņas organizācija „Korea Foundation” sadarbībā ar Latvijas Universitāti piedāvā mūsu valstī apgūt Korejas studijas, kas dod pamatu kontaktu izveidei starp abu valstu iedzīvotājiem.



Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157648940866504/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=x4qGCZcdXYM
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 17.maijā
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēde
13:00  Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāja Raimonda Bergmaņa tikšanās ar Lietuvas Republikas aizsardzības ministru Laurynas Kasčiūnas