Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere ar eiroparlamentārietēm pārrunā dzimumu līdztiesības jautājumus

(17.02.2015.)
VideoGalerija

Dzimumu līdztiesība ir Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē prioritāte, un mūsu valsts diskusiju par dzimumu līdztiesības veicināšanu var aktualizēt ar pozitīvu piemēru – augstākais sieviešu īpatsvars vadošos amatos uzņēmējdarbībā ES valstu vidū ir tieši Latvijā, savukārt pasaules mērogā mūsu valsts ieņem septīto vietu. To Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere uzsvēra, otrdien, 17.februārī, Saeimas namā tiekoties ar Eiropas Parlamenta (EP) Sieviešu tiesību un dzimumu līdztiesības komitejas (FEMM) pārstāvēm.

Latvija konsekventi atbalsta sieviešu tiesību veicināšanu dažādos starptautisko formātos, un mūsu valsts kā ANO Dzimumu līdztiesības un sieviešu iespēju veicināšanas institūcijas (UN Women) Izpildpadomes locekle turpinās pievērst uzmanību dzimumu līdztiesības jautājumiem, sacīja I.Lībiņa-Egnere, atzīmējot, ka Latvija ir pievienojusies arī Vienlīdzīgas nākotnes partnerības iniciatīvai. Tās mērķis ir sieviešu ekonomiskās un politiskās līdzdalības veicināšana.

Sarunā Saeimas priekšsēdētājas biedre informēja, ka Latvija kā ES prezidējošā valsts Eiropas gada attīstībai ietvaros organizēs augsta līmeņa konferenci par sieviešu iespējām ekonomikā un ilgtspējīgu attīstību, kas Rīgā notiks 2.martā. Tāpat mūsu valsts organizēs Pasaules preses brīvības dienas pasākumus šī gada maijā.

EP puse tikšanās laikā pauda viedokli, ka uz daudziem jautājumiem, tostarp kontekstā ar ES fondu finansējuma apgūšanu un politiku maiņu, būtu jāraugās caur dzimumu līdztiesības prizmu.

Sarunā eiroparlamentārietes interesējās arī par pieejamo valsts atbalstu jaunajām māmiņām Latvijā. 


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157650453232409/
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 23.maijā
09:00  Saeimas 2024.gada 16.maija kārtējā sēdes turpinājums
09:30  Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes komunikācijas zinātnes studiju kursa studentu vizīte Saeimā
10:30  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde (turpinājums)
12:35  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas - Lukaševicas un Deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Vācijas parlamentu tikšanās ar Vācijas Bundestāga Vācijas-Baltijas parlamentu sadarbības grupas deputātiem
17:00  2024.gada 23.maija atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta