Gundars Daudze vēstniecei apliecina Latvijas atbalstu Albānijas eirointegrācijai

(09.12.2014.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze otrdien, 9.decembrī, Saeimas namā tikās ar Albānijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Špresu Kuratu (Shpresa Kureta). Tikšanās laikā G.Daudze pauda konsekventu Latvijas atbalstu Albānijas eirointegrācijas centieniem un apliecināja mūsu valsts gatavību ar Albāniju kā Eiropas Savienības (ES) kandidātvalsti dalīties pieredzē, kas uzkrāta, mērojot ceļu uz dalību ES.

Latviju un Albāniju vieno labas divpusējās attiecības, it īpaši politiskā līmenī, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedrs, uzsverot, ka to apliecina arī fakts, ka Latvija bija viena no pirmajām NATO valstīm, kas ratificēja Albānijas NATO pievienošanās protokolu.

Pārrunājot Latvijas un Albānijas divpusējo sadarbību, puses bija vienisprātis, ka abām valstīm ir liels potenciāls paplašināt tirdzniecības saites. Vēstniece pauda pārliecību, ka labs solis ceļā uz šī potenciāla izmantošanu būtu abu valstu uzņēmēju tuvināšana, un kā iespējamās sadarbības jomas minēja izglītību, tūrismu, farmāciju un kokapstrādi. Savukārt Saeimas priekšsēdētājas biedrs apliecināja Latvijas gatavību strādāt pie līgumtiesiskās bāzes paplašināšanas sadarbības veicināšanai šajās jomās.

Tikšanās laikā G.Daudze informēja vēstnieci par gaidāmo Latvijas prezidentūru ES Padomē un aicināja arī Albāniju šo laiku izmantot kā iespēju. Vēstniece vēlēja veiksmi Latvijai, pirmo reizi uzņemoties šos pienākumus, un vienlaikus pauda pārliecību par mūsu valsts spēju tikt galā ar šo izaicinājumu, kā piemēru minot labi organizēto NATO samitu, kas Rīgā notika 2006.gadā.

Noslēgumā jaunā vēstniece akcentēja parlamentārās sadarbības nozīmi valstu divpusējo attiecību stiprināšanai un aicināja Saeimas priekšsēdētājas biedru apmeklēt vizītē Albāniju.




Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157649264738939/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=1zQ18QnJg2Y&list=UUdQ1YxaZG3i7ygGCdU8mPKQ
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 30.maijā
09:00  Saeimas 2024.gada 30.maija kārtējā sēde
17:00  2024.gada 30.maija atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem