Andrejs Klementjevs Saeimas namā tiekas ar Indonēzijas ārlietu ministru

(26.03.2014.)
VideoGalerija

Lai arī Latviju un Indonēziju šķir liels attālums un abām valstīm ir daudz atšķirīga, Latvijai un Indonēzijai ir liels sadarbības potenciāls ekonomikā, tūrismā un virknē citu jomu. To Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs uzsvēra, trešdien, 26.martā, Saeimas namā tiekoties ar Indonēzijas Republikas ārlietu ministru Mārtiju Natalegavu (Marty Natalegawa), kurš Latvijā uzturas oficiālā vizītē.

Latvija augstu vērtē faktu, ka šī ir pirmā Indonēzijas ārlietu ministra vizīte Latvijā un Baltijas reģionā, un tas ir labs pamats abu valstu sadarbības stiprināšanai nākotnē. Valstu divpusējās attiecībās nozīmīgu lomu ieņem kontakti starp iedzīvotājiem, tāpēc būtisks solis abu tautu tuvi nāšanai būtu abu valstu nacionālo aviokompāniju sadarbība, apsverot iespēju atvērt tiešos avioreisus starp Latviju un Indonēziju, sarunā uzsvēra A.Klementjevs, atzīmējot, ka lidosta „Rīga” ir lielākā Baltijā. Tas veicinātu arī tūrismu, teica Saeimas priekšsēdētājas biedrs, apliecinot Latvijas iedzīvotāju interesi par Indonēziju un aicinot tūristus arī no Indonēzijas apmeklēt Latviju, īpaši šogad, kad Rīga ir Eiropas kultūras galvaspilsēta.

Mūsu valsts Indonēziju redz kā perspektīvu sadarbības partneri ekonomikā, tāpēc labs pamats šīs sadarbības veicināšanai būtu dubultnodokļu konvencijas noslēgšana, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedrs. Vienlaikus viņš akcentēja Latvijas konkurētspējīgās priekšrocības – attīstīto tranzīta infrastruktūru un Eiropas līmeņa izglītības iespējas tādās jomās kā medicīna, būvniecība un tehnoloģijas, kā arī humanitārās zinātnes.
Tikšanās laikā A.Klementjevs iepazīstināja ministru ar situāciju Latvijas tautsaimniecībā, sakot, lai arī Latvija ir piedzīvojusi sarežģītus laikus finanšu un ekonomikas krīzes laikā, šobrīd mūsu valsts atkal ir nostājusies uz ekonomikas izaugsmes ceļa.

Indonēzijas ārlietu ministrs sacīja, ka kopš Latvijas ārlietu ministra vizītes viņa valstī 2012.gadā abu valstu divpusējās attiecības ir aktivizējušās un ieguvušas jaunu impulsu. Šī atbildes vizīte apliecina Indonēzijas interesi paplašināt sadarbību ar Latviju. Kā potenciālas sadarbības jomas ministrs minēja tūrismu, izglītību, kontaktus starp iedzīvotājiem. Tāpat viņš atzinīgi vērtēja Rīgas veiksmīgo ģeogrāfisko novietojumu.
Indonēzijas ārlietu ministrs akcentēja parlamentārās sadarbības nozīmi valstu divpusējās attiecībās. M.Natalegava apliecināja, ka jau tuvākajā laikā aicinās Indonēzijas parlamentā nodibināt kontaktus ar Saeimu. Parlamentāros sadarbību veicinātu arī Latvijas un Indonēzijas parlamentu delegāciju iespējamā vizīšu apmaiņa, sacīja ministrs un aicināja Saeimas delegāciju vizītē apmeklēt Indonēziju. Viņš arī apliecināja Indonēzijas interesi iepazīties ar demokrātijas īstenošanas pieredzi Latvijā.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157642948687395/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=HFaG-QuIrt4&list=UUdQ1YxaZG3i7ygGCdU8mPKQ
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 


Saeimas Preses dienests

Svētdien, 19.maijā