Inese Lībiņa-Egnere Saeimā tiekas ar Francijas Senāta senatoru

(19.09.2013.)
VideoGalerija

„Latviju un Franciju vieno tradicionāli pozitīva divpusējā sadarbība un aktīvs politiskais dialogs. Abu valstu starpā izveidojusies plaša un daudzveidīga sadarbība, tajā skaitā ekonomikā, izglītībā un kultūrā.” To Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere uzsvēra, ceturtdien, 19.septembrī, Saeimas namā tiekoties ar Francijas Republikas Senāta senatoru Fransuā Marku (François Marc).

Sveicot viesi Saeimā, I.Lībiņa-Egnere pauda gandarījumu, ka arī parlamentārā līmenī izveidota teicama abu valstu sadarbība, un atzīmēja, ka Latvijas parlamentā izveidotajā deputātu grupā sadarbībai ar Francijas parlamentāriešiem darbojas gandrīz puse Saeimas deputātu.

F.Marks kā Francijas parlamenta Senāta Finanšu komitejas atbildīgais ziņotājs tikšanās laikā interesējās, kā Latvijas parlamentārieši vērtē finanšu situāciju Eiropas Savienībā (ES), tostarp iespējamos risinājumus ciešākai Ekonomikas un monetārās savienības integrācijai.

Šī gada sākumā Saeima pieņēma Fiskālās disciplīnas likumu, kas paredz ilgtermiņā nodrošināt stingru valsts fiskālo disciplīnu, lai nodrošinātu sabalansētu budžetu un sekmētu uz izaugsmi vērstu ilgtspējīgu valsts attīstību un makroekonomisko stabilitāti. I.Lībiņa-Egnere sacīja, ka diskusijās pirms likuma pieņemšanas stingri iestājusies par ideju fiskālās disciplīnas ievērošanas nepieciešamību nostiprināt arī Satversmē. Tāpat Saeimas priekšsēdētājas biedre sacīja, ka Latvija ir mācījusies no finanšu un ekonomikas krīzē gūtās pieredzes un atbalsta soļus tālākai ES integrācijai, tostarp vienotas ES banku savienības izveidei.

Savukārt F.Marks teica, ka Francija apbrīno Latviju par valsts ekonomikas sniegumu un spēju sasniegt izvirzīto stratēģisko mērķi ieviest vienoto Eiropas valūtu eiro 2014.gada 1.janvārī.

Pārrunājot Latvijas un Francijas sabiedrības viedokli par abu valstu dalību ES, puses bija vienisprātis par nepieciešamību turpināt skaidrot un informēt iedzīvotājus par viņu aizvien pieaugošo lomu ES līmeņa lēmumu pieņemšanas procesā, īpaši pēc ES Lisabonas līguma spēkā stāšanās.

Tikšanās laikā arī Saeimas frakciju pārstāvji Atis Lejiņš (Vienotība), Jānis Vucāns (ZZS) un Valērijs Agešins (SC) pauda savas frakcijas viedokli par Francijas Senāta senatoru interesējošajiem jautājumiem.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157635646726255/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=ZirfPUOc7lY&feature=c4-overview-vl&list=PL0099EA80D17B0E4A
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 


Saeimas Preses dienests

Otrdien, 14.maijā
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
10:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
10:00  Saeimas sekretāra Edvarda Smiltēna tikšanās ar Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Tang Songgen
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas Demogrāfijas, ģimeņu un bērnu lietu apakškomisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
14:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Ēnu ekonomikas apkarošanas apakškomisijas sēde
14:00  Saeimas Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas priekšsēdētāja Harija Rokpeļņa tikšanās ar Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Tang Songgen
15:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Eksporta un konkurētspējas apakškomisijas sēde