Saeimas priekšsēdētāja: Latvijai svarīgi, lai Gruzija turpinātu progresu reformu procesā

(06.09.2013.)
VideoGalerija

Latvija atbalsta Gruzijas valdības vēlmi turpināt eiroatlantiskās integrācijas ceļu un augstu vērtē šīs Austrumu partnerības valsts sasniegto progresu reformu procesā. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa piektdien, 6.septembrī, Saeimas namā tiekoties ar Gruzijas Ministru prezidentu Bidzinu Ivanišvili (Bidzina Ivanishvili).

S.Āboltiņa norādīja, ka Latvija kā Eiropas Savienības (ES) un NATO dalībvalsts vienmēr ir atbalstījusi Gruziju, un apliecināja, ka ar mūsu atbalstu var rēķināties arī turpmāk.

Saeimas priekšsēdētāja Gruzijas premjerministram akcentēja novembrī Viļņā gaidāmā Austrumu partnerības samita nozīmi, uzsverot, ka arī Latvijai šis samits būs svarīgs, jo tieši Austrumu partnerība ir viena no mūsu valsts ārpolitikas prioritātēm. Turklāt plānots, ka nākamais samits notiks Latvijā, mūsu valstij 2015.gada pirmajā pusē pārņemot prezidentūru ES Padomē.

Pārrunājot abu valstu divpusējās attiecības, S.Āboltiņa norādīja, ka Latvija un Gruzija ir ciešas partneres, vienlaikus uzsverot ciešo parlamentāro sadarbību. Labs apliecinājums tam ir abu valstu parlamentos izveidotās un aktīvās deputātu grupas, kā arī regulārā vizīšu apmaiņa. Tāpat šogad Saeimas delegācija viesojās Gruzijā, bet šī gada novembrī gaidāma Gruzijas parlamenta priekšsēdētāja oficiālā vizīte Latvijā.

Saeimas priekšsēdētāja sacīja, ka Latvijai un Gruzijai ir visi nepieciešamie priekšnosacījumi vēl ciešākai sadarbībai ekonomikā, kā iespējamās sadarbības jomas minot transportu un loģistiku. Līdz šim abu valstu sadarbību ekonomikā ir veicinājusi plašā līgumtiesiskā bāze, aktīvā abu valstu vēstnieku darbība Rīgā un Tbilisi, kā arī tiešie avioreisi starp abu valstu galvaspilsētām. Tāpat atzinīgi vērtējams fakts, ka šogad pieaudzis kopējais preču tirdzniecības apgrozījums ar Gruziju.

Tikšanās laikā S.Āboltiņa atzina, ka 2013.gads Gruzijai ir ļoti nozīmīgs, un pauda cerību, ka arī šī gada prezidenta vēlēšanas valstī nostiprinās jau sasniegto progresu pārmaiņu procesā.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157635409150466/
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Otrdien, 21.maijā
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
08:30  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisijas sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Uzņēmējdarbības attīstības apakškomisijas sēde
12:00  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Nevienlīdzības mazināšanas apakškomisijas sēde
13:30  Saeimas sekretāra biedra Jāņa Grasberga tikšanās ar Kanādas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Brian Szwarc
14:00  Saeimas frakcijas JAUNĀ VIENOTĪBA priekšsēdētāja Edmunda Jurēvica tikšanās ar Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Tang Songgen