Solvita Āboltiņa: Latvija un Armēnija ir ieinteresētas ciešākā sadarbībā

(04.06.2013.)
VideoGalerija

„Latvijas un Armēnijas sadarbību raksturo labas un draudzīgas divpusējās attiecības un abpusēja ieinteresētība tās padarīt aktīvākas ne tikai politiskā līmenī, bet arī ekonomikā, kultūrā un izglītībā.” To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra, otrdien, 4.jūnijā, Saeimas namā tiekoties ar Armēnijas Republikas Nacionālās Asamblejas prezidentu Hoviku Abrahamjanu (Hovik Abrahamyan) un viņa vadīto delegāciju.

Sveicot viesi Saeimā, S.Āboltiņa uzsvēra, ka Latvija redz Armēniju kā nozīmīgu un perspektīvu mūsu valsts sadarbības partneri Dienvidkaukāza reģionā, turklāt abas valstis saista laba sadarbība parlamentārā līmenī. To apliecina arī H.Abrahamjana oficiālā vizīte Latvijā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja, atzīmējot, ka Latvijas un Armēnijas parlamentu vadības līmenī vizītes nav notikušas kopš 2005.gada.

S.Āboltiņa informēja Armēnijas parlamenta priekšsēdētāju, ka Saeimā ir izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Armēnijas parlamentāriešiem, un, ņemot vērā Armēnijas vēlmi veidot ciešākas attiecības ar Eiropas Savienību (ES), labas sadarbības iespējas pastāv arī starp abu valstu parlamentu nozaru komisijām. Latvija ir uzkrājusi vērtīgu Eiropas integrācijas un reformu īstenošanas pieredzi, teica Saeimas priekšsēdētāja un apliecināja Latvijas gatavību tajā dalīties ar Armēniju.

Pārrunājot abu valstu ekonomiskās sadarbības veicināšanas iespējas, S.Āboltiņa pauda mūsu valsts interesi stiprināt šo sadarbību, vienlaikus uzsverot – Latvijas un Armēnijas tirdzniecības apgrozījumu pēdējos gados raksturo pozitīvas tendences, un abām valstīm ir vēl lielāks sadarbības potenciāls. Turklāt labs pamats ciešākai sadarbībai ekonomikā ir starp abām valstīm noslēgtie divpusējie līgumi par investīciju aizsardzību un nodokļu dubultās uzlikšanas novēršanu. Saeimas priekšsēdētāja apliecināja Latvijas atbalstu arī Armēnijas un ES Asociācijas līguma parakstīšanai, kas plānota šogad Lietuvas galvaspilsētā Viļņā.

Sarunas noslēgumā S.Āboltiņa sacīja, ka Latvija ir to valstu vidū, kas visos iespējamos starptautiskos formātos, tostarp parlamentāriešu sanāksmēs, vienmēr ir akcentējusi nepieciešamību ES veidot ciešākas attiecības ar kaimiņvalstīm savienības austrumos. Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par Armēnijas un ES divpusējās attiecībās vērojamo dinamiku un vēlēja panākumus gaidāmajā Austrumu partnerības samitā šī gada rudenī.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157633896418639/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=MLG_rAvzRxE
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 12.maijā