Solvita Āboltiņa Saeimas namā sveic jauno Gruzijas vēstnieku

(08.05.2013.)
VideoGalerija

„Latvija kā Eiropas Savienības un NATO dalībvalsts vienmēr ir atbalstījusi Gruzijas eiroatlantiskās integrācijas centienus, un Gruzija ar mūsu atbalstu var rēķināties arī turpmāk,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, trešdien, 8.maijā, Saeimas namā tiekoties ar Gruzijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Teimurazu Džandžaliju (Teimuraz Janjalia). Vēstnieks parlamentu apmeklēja iepazīšanās vizītē.

Sveicot jauno vēstnieku Saeimā, S.Āboltiņa sacīja, ka Latvija un Gruzija ir ciešas partneres un arī pašlaik abu valstu divpusējās attiecības attīstās veiksmīgi, vienlaikus uzsverot, ka tajās vienmēr tieši parlamentārajai sadarbībai ir bijusi nozīmīga loma. Labs apliecinājums ciešajai abu valstu parlamentu sadarbībai ir Saeimā izveidotā un aktīvā deputātu grupa sadarbībai ar Gruzijas parlamentāriešiem, kas arī skaitliski ir viena no lielākajām, sarunā sacīja Saeimas priekšsēdētāja. Vēstnieks teica, ka arī Gruzijas parlamentā ir izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Latvijas parlamentāriešiem, un tajā darbojas 16 deputāti.

S.Āboltiņa sarunā apliecināja Latvijas interesi arī turpmāk cieši sadarboties ar Gruzijas parlamentu un izteica ielūgumu jaunievēlētajam parlamenta priekšsēdētājam oficiālā vizītē apmeklēt mūsu valsti.

Pārrunājot abu valstu sadarbību ekonomikā, puses bija vienisprātis, ka Latvijai un Gruzijai joprojām ir neizmantots ekonomiskās sadarbības potenciāls. T.Džandžalijs sacīja, ka labs solis ceļā uz abu valstu ekonomisko saišu stiprināšanu būtu Gruzijas uzņēmēju delegācijas vizīte Latvijā.

Tikšanās laikā puses pārrunāja arī Eiropas Savienības (ES) un Gruzijas sadarbību. S.Āboltiņa sarunā augstu vērtēja šīs Austrumu partnerības valsts sasniegto progresu reformu procesā un pauda gandarījumu, ka Gruzijas jaunā valdība apliecinājusi vēlmi turpināt eiroatlantiskās integrācijas ceļu. Savukārt jaunais vēstnieks pateicās Latvijai par līdz šim sniegto atbalstu Gruzijai ceļā uz eiroatlantisko integrāciju un apliecināja, ka arī jaunievēlētā valdība dalību Eiropas Savienībā izvirzījusi kā prioritāti.

S.Āboltiņa akcentēja gaidāmā Austrumu partnerības samita Viļņā nozīmi, uzsverot, ka arī Latvijai šis samits būs nozīmīgs, jo tieši Austrumu partnerība ir viena no mūsu valsts ārpolitikas prioritātēm, turklāt plānots, ka nākamais samits notiks Latvijā tās prezidentūras ES Padomē laikā 2015.gada pirmajā pusē.

T.Džandžalijs līdz šim ieņēmis dažādus amatus Gruzijas Ārlietu ministrijā un strādājis savas valsts diplomātiskajā pārstāvniecībā Latvijā, pildot gan Gruzijas vēstniecības pagaidu pilnvarotā lietveža, gan padomnieka un vēstniecības vadītāja vietnieka pienākumus.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157633447567260/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/watch?v=72IJ8dPk5iI
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 17.maijā
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēde
13:00  Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāja Raimonda Bergmaņa tikšanās ar Lietuvas Republikas aizsardzības ministru Laurynas Kasčiūnas