Solvita Āboltiņa Saeimā sveic jauno Kolumbijas vēstnieci

(30.04.2013.)
VideoGalerija

Latvijas un Kolumbijas attiecības jau vēsturiski veidojušās labas, un arī pašlaik mūsu sadarbība veiksmīgi attīstās gan divpusēji, gan arī Eiropas Savienības (ES) un starptautiskā līmenī. To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa apliecināja, otrdien, 30.aprīlī, Saeimas namā tiekoties ar Kolumbijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Viktoriju Gonsalesu Arizu (Victoria Gonzalez Ariza), kura bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

Sveicot viesi Saeimā, S.Āboltiņa akcentēja - mūsu valsts augstu vērtē faktu, ka Kolumbija nekad nav atzinusi Latvijas pievienošanu Padomju Savienībai: „Pastāvot labai gribai, ir iespējams veidot lieliskas attiecības divu valstu vidū, kaut tās šķir tūkstošiem kilometru, turklāt Latīņamerika vienmēr ir bijis svarīgs partneris visai Eiropas Savienībai.”

Lai veicinātu ekonomisko sadarbību, Saeima aprīlī galīgajā lasījumā apstiprināja Tirdzniecības nolīgumu starp ES un Kolumbiju un Peru, informēja S.Āboltiņa. Vēstniece izteica pateicību par Latvijas atbalstu, ratificējot šo Tirdzniecības nolīgumu līgumu Saeimā, un pauda cerību, ka drīzumā tas tiks ratificēts arī ES.

Pārrunājot abu valstu divpusējās sadarbības prioritātes, amatpersonas bija vienisprātis, ka Latviju un Kolumbiju vieno stratēģiskais mērķis iestāties Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD) un pauda cerību, ka jau maijā tiks panākta vienošanās par organizācijas paplašināšanu.

Sarunas noslēgumā Saeimas priekšsēdētāja informēja, ka vēstnieces kadences laikā Latvijā gaidāmi vairāki nozīmīgi notikumi, tostarp 2014.gadā Rīga kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu. Vēstniece apliecināja Kolumbijas kultūras pārstāvju gatavību nākamgad iepazīstināt Latviju ar savas valsts kultūru un akcentēja, ka šis notikums ir lielisks veids, kā stiprināt kontaktus starp abu valstu iedzīvotājiem.

V.G.Ariza ir karjeras diplomāte, kura iepriekš ieņēmusi augstus amatus Kolumbijas Ārlietu ministrijā, kā arī strādājusi Kolumbijas vēstniecībās Dānijā un Urugvajā, kā arī Kolumbijas pārstāvniecībā Apvienoto Nāciju organizācijā. Savukārt kopš 2011.gada jaunā vēstniece pilda Kolumbijas vēstnieces pienākumus arī Polijā. V.Gonsalesa Ariza pastāvīgi rezidē Polijas galvaspilsētā Varšavā.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157633370688721/with/8695771918/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=K4JyqNLijWY
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 9.maijā
09:00  Saeimas 2024.gada 9.maija kārtējā sēde
10:30  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:45  Eiropas pikniks par godu Latvijas divdesmitgadei Eiropas Savienībā
12:45  Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Riharda Kola tikšanās ar Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Tang Songgen
17:00  2024.gada 9.maija atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem