Lībiņa-Egnere Saeimā sveic jauno Bosnijas un Hercegovinas vēstnieku

(30.04.2013.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere otrdien, 30.aprīlī, Saeimas namā tikās ar Bosnijas un Hercegovinas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Kemalu Muftiču (Kemal Muftič), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Sveicot viesi Saeimā, I.Lībiņa-Egnere Latvijas un Bosnijas un Hercegovinas attiecības raksturoja kā labas, vienlaikus uzsverot potenciālu to turpmākai izaugsmei. Latvija ir ieinteresēta abu valstu divpusējo attiecību stiprināšanā, un labs solis ceļā uz šī mērķa īstenošanu būtu abu valstu divpusējo sadarbības līgumu noslēgšana, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre.

Tikšanās laikā pārrunāti Bosnijas un Hercegovinas centieni integrēties Eiropas Savienībā (ES). I.Lībiņa-Egnere pauda pārliecību, ka tieši starpparlamentu diplomātijai ir ļoti būtiska loma divpusējo attiecību stiprināšanā, un apliecināja Latvijas parlamenta gatavību dalīties pieredzē, kas uzkrāta pirms mūsu valsts iestāšanās ES. Savukārt jaunais vēstnieks atzinīgi novērtēja Latvijas īstenotās reformas ceļā uz dalību ES un apliecināja, ka Latvijas pieredze būtu nozīmīga arī Bosnijai un Hercegovinai ceļā uz mērķi iestāties ES.

Latvija ir ieinteresēta stiprināt abu valstu sadarbību arī kultūras jomā, apliecināja I.Lībiņa-Egnere un informēja K.Muftiču, ka 2014.gadā Rīga kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu. Latvijas galvaspilsēta šajā laikā piedāvās aizraujošu kultūras programmu, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre, aicinot arī tūristus no Bosnijas un Hercegovinas izmantot iespēju iepazīt Latviju un Eiropas ziemeļu daļu. Arī vēstnieks akcentēja kontaktu starp abu valstu iedzīvotājiem nozīmi Latvijas un Bosnijas un Hercegovinas divpusējo attiecību veicināšanā.

Pusēm pārrunājot abu valstu potenciālo sadarbību izglītībā, Saeimas priekšsēdētājas biedre informēja, ka Latvijas augstskolas piedāvā apgūt studiju programmas arī angļu valodā, un vienlaikus aicināja studentus no Bosnijas un Hercegovinas izmantot Latvijas piedāvātās studiju iespējas.

Informējot par situāciju mūsu valsts tautsaimniecībā, Saeimas priekšsēdētājas biedre akcentēja, ka Latvijas ekonomika turpina izaugsmes ceļu, un uzsvēra, ka Latvijas stratēģiskais mērķis ir vienotās Eiropas valūtas eiro ieviešana 2014.gadā.

K.Muftičs iepriekš bijis Bosnijas un Hercegovinas Valsts prezidenta padomnieks masu mediju jautājumos, darbojies privātajā sektorā, kā arī bijis savas valsts vēstnieks Indijā. Jaunais vēstnieks pastāvīgi rezidē Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157633385957826/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=M4P_NVuyBi8
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 9.maijā
09:00  Saeimas 2024.gada 9.maija kārtējā sēde
10:30  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:45  Eiropas pikniks par godu Latvijas divdesmitgadei Eiropas Savienībā
12:45  Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Riharda Kola tikšanās ar Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Tang Songgen
17:00  2024.gada 9.maija atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta