Andrejs Klementjevs Saeimas namā tiekas ar Kanādas parlamentāriešiem

(08.04.2013.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs pirmdien, 8.aprīlī, tikās ar Kanādas parlamenta Kanādas – Ziemeļvalstu – Baltijas valstu parlamentārās sadraudzības grupas delegāciju. Tikšanās laikā pārrunātas abu valstu ekonomiskās sadarbības sekmēšanas iespējas.

Sveicot viesus Saeimas namā, A.Klementjevs atzinīgi vērtēja Latvijas un Kanādas divpusējās attiecības un uzsvēra, ka abas valstis vieno liels Kanādā dzīvojošo Latvijas valstspiederīgo skaits. Savukārt Kanādas puse sacīja, ka abu valstu iedzīvotājus saista kopīgas vērtības, un atzīmēja, ka Kanādas delegācijas vizīte Latvijā ir labs solis saišu stiprināšanai starp abām valstīm.

Tikšanās laikā Saeimas priekšsēdētājas biedrs apliecināja Latvijas interesi stiprināt abu valstu ekonomisko sadarbību, uzsverot, ka šajā jomā ir labs izaugsmes potenciāls. Latvija izdevīgā ģeogrāfiskā novietojuma dēļ var kalpot kā tilts uz Eiropas Savienības (ES), Krievijas un NVS tirgiem, uzsvēra A.Klementjevs un aicināja Kanādu izmantot mūsu valsts ostu un dzelzceļa transporta infrastruktūru, tādējādi attīstot sadarbību tranzīta jomā.Saeimas priekšsēdētājas biedrs pauda gandarījumu par Latvijas nacionālās lidsabiedrības un Kanādas lidmašīnu ražotāju sadarbību.

Puses bija vienisprātis, ka nozīmīgs solis abu valstu ekonomisko saišu stiprināšanai būtu ES un Kanādas Visaptverošā ekonomikas un tirdzniecības līguma noslēgšana. A.Klementjevs apliecināja Latvijas interesi veiksmīgā šo sarunu iznākumā, savukārt Kanādas puse uzsvēra, ka brīvās tirdzniecības līguma noslēgšana būtu nozīmīgs ieguvums gan Eiropas Savienības, gan Kanādas uzņēmējiem.

A.Klementjevs sarunā akcentēja Latvijas un Kanādas sadarbību starptautiskajās organizācijās. Viena no aktuālajām Latvijas ārpolitikas prioritātēm ir mūsu valsts uzņemšana Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD), uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedrs un pauda cerību, ka jau šī gada maijā tiks panākts kompromiss par tālāku OECD paplašināšanos. Tāpat A.Klementjevs informēja Kanādas viesus, ka Latvija ceļā uz šī mērķa īstenošanu izpildījusi mājasdarbus, tostarp pilnveidojusi tiesisko regulējumu.

Kanāda atzinīgi vērtēja Latvijas sasniegumus ekonomikā un politiskā līmenī kopš neatkarības atjaunošanas un akcentēja gan iestāšanos ES un darbību NATO, gan mērķi ieviest eiro 2014.gada 1.janvārī. A.Klementjevs atzīmēja, ka eiro ieviešana kalpos par nozīmīgu Latvijas ekonomikas stabilitātes un izaugsmes signālu ārvalstu investoriem.

 

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157633194214576/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=yab_KYlbv0M
Izmantojot fotogrāfijas, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 17.maijā
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēde