Saeimas priekšsēdētāja: policija – nopietns balsts Latvijas valsts pastāvēšanā

(05.12.2023.)
Galerija

“Jūsu ikdiena ir sarežģīta un emocionāli grūta, bet jūs esat nopietns balsts Latvijas valsts pastāvēšanā. Jūsu spēks, patriotisms, darba mīlestība ir pamats mūsu iedzīvotāju drošībai,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa, otrdien, 5.decembrī, uzrunājot klātesošos Valsts policijas dibināšanas 105.gadadienai veltītajā svinīgajā pasākumā. 

Pateicoties policistiem par drošības un kārtības nodrošināšanu, Saeimas priekšsēdētāja akcentēja izaicinājumus, ar kuriem kārtības sargi saskaras ikdienā, kas piepildīti ar atbildību. Viņu augstā misija ir pelnījusi mūsu pateicību un atzinību. Katru dienu policisti riskē ar savu drošību, lai ielās un pilsētās nodrošinātu mieru un kārtību. 

D.Mieriņa klātesošajiem uzsvēra, ka pēdējo gadu laikā ir augusi uzticēšanās Valsts policijai, un pētījumos apliecina, ka policija ir saņēmusi līdz šim augstāko sabiedrības uzticēšanās vērtējumu – 68 procentus. 

Paužot lepnumu par policistiem, D.Mieriņa apliecināja: “Jūs esat paraugs. Jūsu profesijas prestižs ir arī valsts prestižs. Tāpēc aicinu ikdienā aizdomāties par to, darot savu darbu atbildīgi. Pārliecinoši, spēcīgi, gudri – mūsu varoņi!” 

Noslēgumā Saeimas priekšsēdētāja policijas dienestam vēlēja daudz spēka, pacietības un apņēmības, lai turpinātu kalpot un aizsargāt mūs visus. Aicināja īstenot vienotu, mūsdienīgu, efektīvu personāla vadības politiku, lai ar kvalificētiem, profesionāliem, kompetentiem un motivētiem darbiniekiem nodrošinātu augstu iestādes darba efektivitāti. 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720313154412  
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 29.aprīlī
10:00  Eiropas lietu komisijas sēde
13:50  Saeimas Prezidija sēde