Ukrainas vēstnieks sarunā ar Saeimas priekšsēdētāju pateicas Latvijas tautai par nerimstošo atbalstu

(10.10.2023.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa otrdien, 10.oktobrī, tikās ar Ukrainas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Anatoliju Kucevolu (Anatolii Kutsevol), kurš pateicās Latvijas tautai par nerimstošo atbalstu ukraiņiem. Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka cer uz pēc iespējas ātrāku Ukrainas uzvaru karā un ukraiņi arī turpmāk var rēķināties ar Latvijas atbalstu. A.Kucevols ir pirmais vēstnieks, ar ko D.Mieriņa tiekas pēc apstiprināšanas Saeimas priekšsēdētājas amatā.

“Brīvība un demokrātija ir ļoti trausla. Jebkurā brīdī var būt kāds apdraudējums, un mēs nekad nevaram zināt, kad tas var notikt,” atsaucoties uz Ukrainā un arī Izraēlā notiekošo, sacīja D.Mieriņa. Pie Saeimas nama plīvo abu valstu karogi, simboliski apliecinot solidaritāti abām valstīm. 

Vēstnieks pauda apņemšanos stiprināt parlamentāro sadarbību, kā arī Ukrainas Verhovna Radas priekšsēdētāja Ruslana Stefančuka (Ruslan Stefanchuk) vārdā aicināja jau drīzumā organizēt abu spīkeru divpusējo tikšanos.

D.Mieriņa vēstniekam apliecināja, ka jautājums par atbalstu Ukrainai pārrunāts, arī tiekoties ar Baltijas valstu parlamentu priekšsēdētājiem. D.Mieriņa sacīja, ka, rūpējoties par atbalstu Ukrainai, ir arvien jāmeklē jauni veidi, kā uzrunāt citu valstu parlamentāriešus un sabiedrības, lai atbalsts Ukrainai nepazustu no starptautiskās dienaskārtības.

A.Kucevols uzsvēra, ka ir skaidrs, ka šis karš nav īss un ātrs – tas ir maratons. Pats svarīgākais ir nevilcināties ar atbalstu. Vēstnieks akcentēja Ukrainas vēlmi kļūt par Eiropas Savienības un arī NATO dalībvalsti, lai nākotnē nepieļautu kara atkārtošanos.

Puses pārrunāja arī jautājumu par Ukrainas graudu eksportu, kā arī ciešākas sadarbības iespējas ekonomikā. Saeimas priekšsēdētāja un vēstnieks bija vienisprātis par nepieciešamību aktīvi iedrošināt abu valstu uzņēmēju kopienas uz ciešu sadarbību.

“Mums jāiedrošina uzņēmējus domāt par Ukrainu arī kā potenciālu tirgu, lai jau šobrīd veicinātu aktīvāku sadarbību un kāpinātu Ukrainai nepieciešamo preču ražošanu,” akcentēja D.Mieriņa.

 

 Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720311838359
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 29.aprīlī
10:00  Eiropas lietu komisijas sēde
13:50  Saeimas Prezidija sēde