NATO PA Latvijas delegācija Kopenhāgenā ar Kanādas parlamentāriešiem pārrunā drošības situāciju pasaulē

(09.10.2023.)
Galerija

NATO Parlamentārās asamblejas (PA) Latvijas delegācija Kopenhāgenā, tiekoties ar Kanādas parlamentāriešiem, pārrunāja drošības situāciju Eiropā un pasaulē, kā arī izaicinājumus un visbiežākos apdraudējumus. Latvijas delegācijas vadītājs Raimonds Bergmanis un pastāvīgie pārstāvji Irma Kalniņa un Aleksandrs Kiršteins uzturas Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā, kur piedalās NATO PA rudens sesijā.

R.Bergmanis Kanādas delegāciju informēja par jaunākās militārās bāzes būvniecību, kā arī iespējamo laiku, kad Kanādas spēki jau palielinātā – brigādes līmenī – varēs sākt dienestu Latvijā.

Latvijas un Kanādas parlamentārieši arī pārrunāja palīdzības iespējas Ukrainai, kā arī tās iedzīvotājiem, kas bija spiesti doties bēgļu gaitās. Tāpat abu valstu deputāti sprieda par enerģētiskās neatkarības un divpusējās sadarbības jautājumiem.

Savukārt Baltijas valstu un Ziemeļvalstu (NB8) delegāciju vadītāju darba tikšanās laikā parlamentārieši diskutēja par imigrācijas jautājumiem, kā arī Zviedrijas ceļu uz NATO un Somijas plašāku iesaisti Baltijas jūras drošībā.

NATO PA sesijas plenārsēdē parlamentārieši sprieda par alianses jaunās atturēšanas un aizsardzības līnijas īstenošanu, drošības stiprināšanu Melnās jūras reģionā, alianses un partnervalstu demokrātijas aizsardzību pret dezinformāciju, sabiedroto valstu jūras kritiskās infrastruktūras aizsardzības uzlabošanu, kā arī Ukrainas atbalstīšanu un rekonstrukciju.

NATO PA ir 1955.gadā dibināta konsultatīva starpparlamentāra organizācija, kas apvieno Ziemeļatlantijas līguma organizācijas valstu parlamentāriešus. PA veido būtisku saikni starp NATO un dalībvalstu parlamentiem, stiprina politisko dialogu, kā arī veicina sabiedrības atbalstu alianses politikai.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720311791057
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 29.aprīlī
10:00  Eiropas lietu komisijas sēde
13:50  Saeimas Prezidija sēde