Latgales apakškomisijas deputāti Rēzeknē akcentē straujāku ekonomisko attīstību pierobežā

(29.09.2023.)
Galerija

Austrumu pierobežā ekonomiskajai attīstībai jābūt straujākai, stiprinot pierobežas cilvēkresursus un paplašinot atbalstu Latgales speciālajai ekonomiskajai zonai (SEZ). To piektdien, 29.septembrī, akcentēja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijas deputāti izbraukuma sēdē Rēzeknē, kur kopā ar uzņēmējiem sprieda par ekonomisko drošību un ilgtspējīgu attīstību austrumu pierobežā.

Pārrunājām uzņēmējdarbību kavējošos faktorus austrumu pierobežā, priekšlikumus attīstībai, finansējuma un darbaspēka pieejamību, kā arī nodokļu politiku, tostarp paplašināt SEZ teritoriju un iekļaut tajā arī Alūksnes novadu, akcentē komisijas priekšsēdētājs Edmunds Teirumnieks.

E.Teirumnieks uzsver, ka jau par regulārām ir kļuvušas apakškomisijas un Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) Latgales padomes kopsēdes.

“Šīs tikšanās ļauj iedziļināties uzņēmēju problēmās un diskutēt par potenciālajiem risinājumiem īstermiņā un ilgtermiņā. Jautājumi, kas ir dienaskārtībā Latgales uzņēmējiem, ir svarīgi arī kopējā Latvijas uzņēmējdarbības vidē,” uzsver apakškomisijas priekšsēdētājs, akcentējot nepieciešamību regulāri tikties ar uzņēmēju organizācijas Latgales padomi, lai reģiona problēmas aktualizētu arī galvaspilsētā.

Tāpat šodien atbildīgā ministrija iepazīstināja ar rīcības plānu austrumu pierobežas ekonomiskajai izaugsmei 2024.-2026.gadam, kas paredz īpašus reģionālās politikas atbalsta pasākumus pierobežā, informē E.Teirumnieks.

Latgales apakškomisijas deputāti šodien arī piedalās LTRK Latgales biznesa forumā, kurā tostarp runā par atbalstu uzņēmumiem pierobežā un to konkurētspējas veicināšanu. 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720311543650/with/53221270091/
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesības

 

Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 29.aprīlī
10:00  Eiropas lietu komisijas sēde
13:50  Saeimas Prezidija sēde