Jānis Vucāns Viļņā: ES Austrumu partnerība nav tikai politiskas saistības, tā ir sadarbība, lai palīdzētu cilvēkiem

(31.05.2019.)

Šogad mēs atzīmējam 10 gadus kopš Austrumu partnerības uzsākšanas. Tās nav tikai politiskas saistības, tā ir sadarbība, lai palīdzētu cilvēkiem, sacīja Baltijas Asamblejas (BA) prezidents un Latvijas delegācijas vadītājs Jānis Vucāns, piektdien, 31.maijā, Viļņā uzrunājot klātesošos BA Austrumu partnerības konferencē.

Austrumu partnerības ietvaros uzsāktas daudzas plašas reformas, jaunas apmaiņas programmas studentiem, kā arī noslēgti brīvās tirdzniecības līgumi un paveiktā uzskaitījumu varētu vēl turpināt, atzīmēja J.Vucāns.

“Mums ir morāls pienākums palīdzēt Austrumu partnerības valstīm, tāpat kā Beniluksa un Ziemeļvalstis atbalstījušas mūs Eiropas ceļā,” akcentēja J.Vucāns, paužot BA atbalstu Austrumu partnerības valstīm. Ar savu pieredzi BA valstis kalpo kā tilts starp Eiropas un Austrumu partnerības valstīm, un šī loma tiek pildīta ar lielu atbildību. Mēs cienām Austrumu partnerības valstu izvēlētās darbības jomas un intensitāti sadarbībai ar Eiropu, atzīmēja J.Vucāns.

BA prezidents uzsvēra, ka Baltijas valstu parlamentārieši ir atvērti dalīties pieredzē, kas saistīta ar reformu īstenošanu, reģionālo sadarbību un demokrātijas, tiesiskuma un cilvēktiesību stiprināšanu, kā arī atbalsta ciešāku parlamentāro dialogu.

Saeimas priekšsēdētāja un deputāti Viļņā kopā ar Lietuvas un Igaunijas deputātiem piedalās BA Austrumu partnerības konferencē, lai diskutētu par Austrumu partnerības politiku un iezīmētu vēlamo virzību nākamo desmit gadu periodam. Austrumu partnerība tika uzsākta 2009.gadā un tiek īstenota attiecībā uz Armēniju, Azerbaidžānu, Baltkrieviju, Gruziju, Moldovu un Ukrainu.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157708850276187
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 27.aprīlī