Saeimā diskutēs par līdzdalības iespējām cilvēkiem ar invaliditāti

(01.12.2017.)

Atzīmējot Starptautisko dienu cilvēkiem ar invaliditāti, Saeimā pirmdien, 4.decembrī, notiks ikgadējā diskusija „Saeima cilvēkiem ar invaliditāti”. Šogad tajā plānots runāt par informācijas pieejamību cilvēkiem ar invaliditāti, viņu iespējām lēmumu pieņemšanas procesā iesaistīties dažāda līmeņa diskusijās, kā arī iespējām piedalīties un savu izvēli vēlēšanās izdarīt neatkarīgi un apzināti. 

Diskusijas atklāšanā klātesošos uzrunās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča, labklājības ministrs Jānis Reirs un Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācijas “SUSTENTO” valdes priekšsēdētāja Gunta Anča. 

Plānots, ka diskusijā piedalīsies Labklājības ministrijas Sociālās iekļaušanas politikas departamenta direktore Elīna Celmiņa, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Publisko pakalpojumu departamenta Elektronisko pakalpojumu nodaļas vecākā eksperte Margarita Krišlauka, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekle Gunta Līdaka, kā arī Latvijas Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektors Viktors Valainis, Latvijas Pašvaldību savienības padomniece veselības un sociālajos jautājumos Ilze Rudzīte un organizācijas “SUSTENTO” valdes locekle Iveta Neimane. 

Tāpat passākumā piedalīsies Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja vietnieks Kārlis Kamradzis, Rīgas Vājredzīgo un neredzīgo biedrības valdes priekšsēdētājas vietniece Antra Balode, Latvijas Nedzirdīgo savienības prezidente Sandra Gerenovska un Invalīdu un viņu draugu apvienības “Apeirons” valdes priekšsēdētājs Ivars Balodis. 

Pasākuma ietvaros tiks atklāta mākslinieka Māra Dzelzskalna darbu izstāde. 

Diskusiju rīko Saeimas Sociālo un darba lietu komisija un Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācija “SUSTENTO”, un to vadīs Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja A.Barča. 

Diskusija pirmdien, 4.decembrī, notiks Saeimas nama Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11, un tā sāksies pulksten 11.00. Konferencei interesenti varēs sekot līdzi tiešsaistē Saeimas mājaslapā www.saeima.lv

Latvijas parlamentā diskusija „Saeima cilvēkiem ar invaliditāti” tiek rīkota kopš 2010.gada, atzīmējot Starptautisko dienu cilvēkiem ar invaliditāti – 3.decembri. Šīs dienas mērķis ir veicināt informētību un izpratni par invaliditātes jautājumiem, kā arī mobilizēt praktisku atbalstu šiem cilvēkiem. 

Konferences programma 

Mediju ievērībai:

Mediju pārstāvjus, kuriem nav pastāvīgās akreditācijas darbam Saeimā, pasākuma atspoguļošanai lūdzam pieteikties, rakstot uz e-pasta adresi prese@saeima.lv vai zvanot pa tālruni 67087244.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima