Ārlietu komisija iepazīstas ar Ārlietu ministrijas budžeta pieprasījumu 2018.gadam

(25.10.2017.)

Saeimas Ārlietu komisijas deputāti šīsdienas sēdē iepazinās ar Ārlietu ministrijas budžeta pieprasījumu 2018.gadam. Uz sēdi bija aicināts ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Ārlietu ministrija nākamgad plāno atvēlēt papildu līdzekļus Latvijas diplomātiskā un konsulārā dienesta stiprināšanai, deputātus informēja E.Rinkēvičs. Tā kā sākušās Brexit sarunas, nākamajā gadā nepieciešams finansējums divām amata vietām Latvijas pārstāvniecībā Eiropas Savienībā, sacīja ārlietu ministrs, uzsverot divas galvenās mūsu valsts intereses šajā procesā - skaidrība par valstspiederīgo statusu Apvienotajā Karalistē un turpmākā sadarbība ekonomikā. Eiropas Savienības pastāvēšanas vēsturē Brexit process ir unikāls, un jaunās amata vietas paredzētas darbiniekiem juridiskajos jautājumos, skaidroja E.Rinkēvičs.

Tāpat nākamgad gaidāms aktīvs darbs pie Eiropas Savienības daudzgadu budžeta nākamajam septiņu gadu periodam, tāpēc Ārlietu ministrija paredzējusi papildu finansējumu, lai nodrošinātu Latvijas pārstāvju klātbūtni šajās sarunās, skaidroja ārlietu ministrs.

Finansējums plānots arī Latvijas simtgades pasākumu īstenošanai ārvalstīs, Latvijas Institūta darbības nodrošināšanai, konsula amata vietai Apvienotajos Arābu Emirātos, kā arī citiem mērķiem, deputātus informēja E.Rinkēvičs.

Ārlietu ministrijas budžets nākamgad plānots 67,1 miljona eiro apmērā.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 27.aprīlī