Šī gada piecos mēnešos pie administratīvās atbildības saukti 12 deputāti

(05.10.2017.)

No šī gada 17.aprīļa līdz 4.septembrim pie administratīvās atbildības saukti 12 Saeimas deputāti. Par to Saeimai ceturtdien, 5.oktobrī, ziņojumu sniedza Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs.

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas (IeM) Informācijas centra sniegto informāciju naudas sods par braukšanas ātruma, distances un intervāla neievērošanu piemērots Intam Dālderim, Jānim Klaužam, Rihardam Kolam, Imantam Parādniekam, Rihardam Eigimam, bet brīdinājums – deputātam Valteram Dambem. Savukārt Jānim Urbanovičam naudas sods piemērots gan par braukšanas ātruma, distances un intervāla neievērošanu, gan arī par ceļa apzīmējumu prasību pārkāpšanu.

Vēl naudas sods piemērots arī deputātam Jānim Ādamsonam par aizlieguma ceļa zīmju prasību neievērošanu, savukārt deputātei Lolitai Čigānei izteikts brīdinājums par gājējiem un pasažieriem noteikto pienākumu pārkāpšanu.

IeM arī informē, ka deputāte Ilze Viņķele saņēmusi brīdinājumu par vispārīgo ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, bet naudas sods piemērots deputāts Romānam Mežeckim par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu pie gājēju pārejas un pasažieru sabiedrisko transportlīdzekļu apzīmētas pieturas un deputātam Arvīdam Platperam par transportlīdzekļa tehniskā stāvokļa un iekārtojuma nosacījumu pārkāpšanu.

Ziņojums Saeimai sniegts saskaņā ar 2016.gada maijā pieņemtajiem grozījumiem Latvijas Republikas Satversmē un Saeimas kārtības rullī, kas paredz, ka Saeimas deputāta administratīvai sodīšanai vairs nav nepieciešama parlamenta piekrišana. Savukārt Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija reizi kārtējās sesijas laikā Saeimas sēdē paziņo par iepriekšējās sesijas un starpsesiju laikā administratīvi sodītajiem deputātiem.

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima