Ilmārs Latkovskis: pirms valsts budžeta pieņemšanas uz laiku ir jāaptur patvēruma meklētāju uzņemšana

(06.09.2016.)

“Pirms pieņemam nākamā gada valsts budžetu uz laiku ir jāaptur patvēruma meklētāju uzņemšana. Tagad ir īstais pēdējais brīdis izvērtēt un koriģēt līdzšinējo darbu. Citādi bezmērķīgi tiks tērēti līdzekļi mentoriem, latviešu valodas mācīšanai, stāstiem par Latviju un pabalstiem,” uzsver Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis.

Komisija trešdien, 7.septembrī, sanāks uz pirmo sēdi parlamenta rudens sesijā, lai runātu par aktuālo situāciju patvēruma meklētāju uzņemšanā.

“To, ka pēc pirmās pieredzes ar patvēruma meklētājiem būs jāiepauzē, valdībai teicām jau gada sākumā. Pavasarī norādījām - ja nekas nemainīsies, tad arī līdz rudenim neviens patvēruma meklētājs nebūs ticis ne pie darba, ne pie mājokļa. Tagad redzam, ka tieši tā arī ir. Taču nevajag arī to visu pārvērst ažiotāžā. Tā ir mācība ar savu cenu. Nu to vajag pārvērst rezultatīvākās darbībās,” akcentē I.Latkovskis.

Komisija uz sēdi aicinājusi Iekšlietu ministrijas, kā arī Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes pārstāvjus.

Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēde trešdien, 7.septembrī, sāksies pulksten 12.00 un notiks komisijas sēžu zālē Jēkaba ielā 16, 118.telpā.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima